ထမင္းစားလို႔ မိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ စားမိန္ဟင္းေလးျဖစ္ျပီး ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႕ ထမင္းမိန္ေစတဲ့အတြက္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
- ခ်င္း - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ပင္ခန္႔
- ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ - ၃ဇြန္း
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္)
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္လုပ္နည္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - ၃ဇြန္း
- သၾကား -၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္
းတဝက္ - ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
- ဆား - အနည္းငယ္ (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္အျဖစ္ က်ိဳ ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ စင္းေပးကာ ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္ နယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ အမ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ၁လကၼအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လုံး
ကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းမွ်င္ေလးေတ
ြကို ဆီသတ္ၿပီး စင္းျပီးအရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထ ည့္ေၾကာ္ပါ - ၾကက္သားအသားမ်ား မာျပီးလ်တ္လာပါက ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီသံၾကားလာပါက အိုးအဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး အသားမ်ားကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္မွ လြဲျပီး က်န္အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment