Wednesday, 4 September 2019

ကန္စြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္း














ကန္စြန္းဥေလးေတြ ဝယ္လာျပီး မစားျဖစ္ေလေတာ႔ အခ်ိနေ္လးလဲ ရေနတာနဲ႔ ကန္စြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္းေလး အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ ဖုတ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

စားလို႔ေကာင္းျပီး အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကန္စြန္းဥ - 1 kg
  2. ဂ်ဳံမွဳန္႔ - 120 g
  3. ေရႊၾကည္မွဳန္႔ - 60 g
  4. သၾကား - 150 g
  5. ေထာပါတ္ - 150  g
  6. အုန္းႏို႔ - 150 g
  7. ေရ - 150 g
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
  9. ဘိန္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အုန္းသီးမွဳန္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  11. မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဘန္း - တခု

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ကန္စြန္းဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးကာ အခြံခြြာေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုထဲမွာထည္႔ျပီး ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
  3. ေရႊၾကည္မွဳန္႔ကို အသားထူေသာ အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရႊဝါေရာင္ ရလာေအာင္ မီးေအးေအးႏွင္႔ ေလွာ္ေပးကာ အေအးခံထားပါ
  4. ဂ်ဳံမွဳန္႔ကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင္႔ အမွဳန္႔စစ္ထားပါ
  5. မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဘန္းကို ေထာပါတ္ဆီ အနည္းငယ္ႏွင္႔ သုတ္ေပးထားပါ
  6. အုန္းႏို႔ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခန္႔ႏွင္႔ ေထာပါတ္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းကို ခ်န္ထားပါ
  7. ကန္စြန္းဥ ေခ်ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ ေရႊၾကည္မွဳန္႔ သၾကား ဆား ေထာပါတ္ႏွင္႔ အုန္းႏို႔တို႔ထည္႔ကာ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  8. မုန္႔သားမွာ အရသာ သမသြားတာနဲ႔ မကပ္ေသာ အိုးထဲထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ တည္ေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ တည္ေပးထားေသာ မုန္႔သားကို ထိုဘန္းထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  10. မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ ညီေစရန္ ေယာင္းမျဖင္႔ အနည္းငယ္ လိုက္ညွိေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႔ ဘိန္းေစ႔မ်ားကို လိုက္ျဖဴးေပးျပီး ဘိန္းေစ႔အေပၚမွ အုန္းသီးမွဳန္႔ လိုက္ျဖဴးေပးပါ
  12. မုန္႔သားအေပၚမွ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေထာပါတ္ဆီကို အေပၚမွေနျပီး ျဖန္းေပးပါ
  13. Ovenကို 200 C မွာထားျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ၾကိဳဖြင္႔ထားေပးပါ
  14. မီးၾကိဳဖြင္႔ထားေသာ oven ထဲမွာ မုန္႔ဘန္းကို ထည္႔ေပးျပီး မိနစ္၂၀ ဖုတ္ေပးပါ
  15. မုန္႔ဖုတ္ခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ မိနစ္၂၀ေလာက္ oven ထဲမွာထားေပးပါ
  16. ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုထဲမွ ထုတ္ေပးကာ အျပင္ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံေပးပါ
  17. Oven ႏွင္႔ မဖုတ္လိုပါက 800 w အားရွိေသာ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲမွာ တမိနစ္စီ ၇ခါေလာက္ ဖုတ္ေပးပါ
  18. ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုအျပင္ဖက္ထုတ္ျပီး အေအးခံကာ မုန္႔သားေအးလာမွ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
  19. စိမ္႔ျပီးေမႊးေနတဲ႔ ကန္စြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္း စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
  20. မုန္႔သားေအးလာတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို အတံုးေလးေတြ တံုးေပးျပီး မုန္႔ပြဲကို ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment