Tuesday, 10 September 2019

ေက်ာက္စိမ္းထမင္း ေမႊးေမႊးေလး












ဒီေန႔ေတာ႔ ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ စားရေလေအာင္ ေကာက္ညွင္းေပါင္ကိုး ဆြမ္းေမႊးရည္ အုန္းႏို႔ သၾကားတို႔နဲ႔ ျပန္ႏွပ္ေလး လုပ္စားျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ဆြမ္းေမႊးရည္ အုန္းႏို႔တို႔နဲ႔ ျပန္ႏွပ္ျပီး အုန္းဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္းထားတဲ႔အတြက္ ေမႊးျပီးစိမ္႔ေနေအာင္ကို ေကာင္းလြန္းလွပါတယ္။

အခ်ဳိအရသာကိုေတာ႔ မာမာကေတာ႔ အေနေတာ္ အခ်ဳိအရသာေလးဘဲ ထည္႔ထားတဲ႔အတြက္ အခ်ဳိၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ပိုျပီးထည္႔ေပးေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ႏွစ္ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
  2. ေရ - 1200 ml (ေကာက္ညွင္းေပါင္းအိုး ေအာက္ခံအိုးတြင္ ထည္႔ေပးရန္ )
  3. သၾကား - 1/2 cup ( မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်ဥ္ေသာခြက္) အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ
  4. Coconut cream - 1 cup
  5. ဆြမ္းေမႊးရြက္ - 600 ml (ပိုင္းျဖတ္ျပီးသား)
  6. ေရ - 300 ml (ဆြမ္းေမႊးရြက္ၾကိတ္ရန္ )
  7. ဆြမ္းေမႊးရည္ - 2/8 cup
  8. အုန္းႏို႕ - 270 ml 
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ဆြမ္းေမႊးရည္ၾကိတ္ရန္
  1. ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို အေနေတာ္ေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
  2. အသီးအရြက္ၾကိတ္ေသာ ဗလင္ဒါထဲမွာ အရြက္မ်ားႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  3. အရြက္မ်ား ညက္သြားတာနဲ႔ ဇလံုတလံုးေပၚမွာ ပိတ္ပါးစေလး ခြံေပးပါ သြန္ခ်ေပးပါ
  4. ပိတ္ပါးစေလးကို ထိပ္ဖက္မွ စုစီးကာ အသာေလး မယူျပီး အရည္မ်ား ညွစ္ယူေပးကာ အဖတ္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
  5. ဆြမ္းေမႊးရည္ကို လိုသေလာက္ သံုးေပးျပီး ပိုတာကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ခဲထားပါ။
အုန္းဆီခ်က္ရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ အုန္းႏို႕ 270 ml တဗူးကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ထဲ့ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အုန္းဆီဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ခ်က္ေပးပါ
  • အုန္းဆီခ်က္ေနစဥ္ အုန္းႏို႕မ်ား ေ၀မက်ေအာင္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • အုန္းဆီဖတ္ေလးမ်ား ရလာပါက ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး အေအးခံထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
  3. ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ေပါင္းခံဇကာကို တင္ေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးမွ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး မိနစ္၂၀ခ်ိန္ေပးကာ ေပါင္းေပးပါ
  5. ေကာက္ညွင္ေပါင္းခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေလကို ကုန္ေအာင္ထုတ္ျပီးမွ အဖံုးဖြင္႔ေပးပါ
  6. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ႏွမ္းေလွာ္ သၾကား အုန္းႏို႔ ဆြမ္းေမႊးေရတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  7. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္း သၾကား အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ဆြမ္းေမႊးရည္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  8. အုန္းႏို႔ရည္မ်ား ခမ္းလာျပီး ေမႊးလာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  9. ဆြမ္းေမႊးရြက္အနံ ႔ေလးႏွင္႔ အုုန္းႏို႔အနံ ႔ေလးပါ ေမႊးေနတဲ႔ ေကာက္ညွင္း ျပန္ႏွပ္ေလးမ်ားကို မုန္႔ထည္႔ျပီး ေအးခံမည္႔ ဗန္းထဲသို႔ ထည္႔ေပးကာ အားလံုးထည္႔ျပီးပါက အေပၚမွေနျပီး ခပ္သိပ္သိပ္ေလး ျဖစ္သြားေအာင္ ေယာင္းမျဖင္႔ လိုက္ဖိေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ အနည္းဆံုး သံုးနာရီေလာက္ အေအးခံေပးျပီးမွ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
  11. မုန္႔သားကို လွီးျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင္႔ ခ်က္ထားေသာ အုန္းဆီကို မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ေကာက္ညွင္းျပန္ႏွပ္ ပူပူေလး ေပၚမွာ ျဖဴးေပးပါ
  12. ဆြမ္းေမႊးရြက္နံ႔ေလးနဲ႔ အုန္းႏို႔နံ႔ေလး သင္းေနတဲ႔ ေက်ာက္စိမ္းထမင္း ေကာက္ညွင္းဆြမ္းေမႊး အုန္းႏို႔ျပန္ႏွပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment