ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်င္းနံ႔ေလးသင္းျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဟင္းတမယ္ ခ်က္နည္းေလးကို ထမင္းမိန္မိန္ စားရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- မွဳိေျခာက္ - ဆယ္ပြင္႔ခန္႔
- ပဲလိပ္ - အေနေတာ္ ၃ရြက္
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္)
ေဆာ့စ္ရည္လုပ္နည္း
- သၾကား -၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္
းတဝက္ - ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
- ဆား - အနည္းငယ္ (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိ
ုေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္အျဖစ္ ေမႊထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ျပားျပားေလးေတြ လွီးေပးကာ ဆားအနည္းငယ္ ခရုဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္ နယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- မွဳိေျခာက္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တနာရီခန္႔ စိမ္ထားပါ
- မွဳိမ်ား ေရဝျပီး ပြလာပါက မွဳိမွာကပ္ေနေသာ သဲႏွင္႔ေက်ာက္ခဲမ်ား စင္သြားေအာင္ ေရမ်ားမ်ားထဲမွ ပြတ္ပြတ္ျပီး ေဆးေပးပါ
- ပဲလိပ္မ်ားကိုလဲ ေရျပဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး စိမ္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လုံး
ကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - ၾကက္သားအသားမ်ား မာျပီးတင္းလာပါက ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီသံၾကားလာပါက အိုးအဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး အသားမ်ားကို သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အိုးထဲမွ ခပ္ထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထိုအိုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ ထပ္ထည္႔ေပးျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက မွဳိေျခာက္ ပဲလိပ္ႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႔ ထည္႔ေပးကာ ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ား ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ခ်င္းအမ်ွင္ ၾကက္သားေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment