Sunday 25 August 2019

Layer Cake


















ဒီတစ္ခါေတာ႔ မုန္႔အခ်ဳိပြဲအတြက္ layer cake ေလးလုပ္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ျပင္ဆင္နည္းေလးက အဆင္႔နည္းနည္းမ်ားျပီး စိတ္ေတာ႔ရွည္ရပါတယ္ စိတ္မရွည္ရင္ေတာ႔ မုန္႔လုပ္ရတာ ခက္သေယာင္ရွိျပီး တကယ္လုပ္တတ္သြားရင္ေတာ႔ အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္။

မာမာကိုယ္တိုင္လဲ မေအာင္ျမင္တဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္းကို သံုးခါေလာက္ လုပ္ရပါတယ္ ပထမတခါ ေပါင္းအိုးက  ေလသိပ္မလံုတဲ႔အတြက္ မုန္႔သားက အက်က္မညီဘဲ ပ်က္သြားပါတယ္  ေနာက္တခါကေတာ႔ အျပင္သြားစရာရွိလို႔ ခပ္ျပန္ျမန္ လုပ္လိုက္တာ မုန္႔သားကစားရတာ အရသာ ရွိေပမဲ႔   ပြေယာင္းေယာင္းၾကီးနဲ႔ မုန္႔သားက မလွပါဘူး သံုးၾကိမ္ေျမာက္က်ေတာ႔မွ ေအာင္ျမင္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မုန္႔လုပ္တဲ႔ ေနရာမွာ အခ်ိန္ေပးရသလို မိမိအသံုးျပဳမည္႔ ေပါင္းအိုးေကာင္းဖို႔ လိုသလို စိတ္ရွည္ဖို႔လဲ လိုပါတယ္ ေပါင္းအိုးမေကာင္းတဲ႔အခါ မုန္႔သားက်က္ဖို႔ အခက္အခဲ ျဖစ္တတ္သလို စိတ္မရွည္တဲ႔အခါ မုန္႔သားမလွတာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

မာမာအခုသံုးတဲ႔ ေပါင္းအိုးက Tefal အမ်ဳိးအစား ျဖစ္ျပီး မိုက္ခရိုေဝ႔မီးဖို သံုးလို႔ရတဲ႔ ေကာ္ဗူးဆိုက္ကေတာ႔ အလ်ွားက 13 cm အနံ 6 cm ဆိုဒ္ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္မွဳန္႔ - 200 g
  2. ပီေလာပီနံမွဳန္႔ -  200 g
  3. အုန္းႏို႔ - 300 ml
  4. သၾကား - 180 g (အခ်ဳိမၾကိဳက္ပါက ေလွ်ာ႔ထည္႔ပါ)
  5. ဆား - 1/2 tbsp
  6. Food color - မိမိႏွစ္သက္ရာ အေရာင္ ၅ေရာင္
  7. ရြယ္တူ ပန္းကန္လံုး ၅လံုး
  8. မုန္႔ရည္ခပ္ရန္ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုတြင္ သံုးလို႔ရေသာ ေကာ္ဗူး - တစ္ဗူး (ေပါင္းအိုးထဲမွာ ဆန္႔ေသာဗူးကို သံုးေပးပါ)
  10. ေလလံုေသာ ေပါင္းအိုး - တစ္လံုး
  11. ဆီ - အနည္းငယ္
  12. စဥ္႔နီတုန္း သန္႔သန္႔ - တစ္ခု
  13. Glad wrap - လိုသေလာက္သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္မွဳန္႔ ပီေလာပီနံမွဳန္႔ သၾကားႏွင္႔ ဆားတို႔ကို သမေအာင္ ေမႊတံျဖင္႔ အခ်က္ ၃၀ေလာက္ ေရာျပီးေမႊေပးပါ
  2. အမွဳန္႔မ်ား သမတာနဲ႔ အုန္းႏို႔ထည္႔ျပီး ေမႊတံျဖင္႔ အခ်က္ ၇၀ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  3. သၾကားမ်ား ေပ်ာ္သြားျပီး အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ရြယ္တူပန္းကန္လံုး ၅လံုးထဲကို အခ်ဳိးက် ခြဲျပီးထည္႔ေပးပါ
  4. အျဖဴေရာင္ကို တစ္ပန္းကန္ ထားေပးပါ
  5. က်န္မုန္႔ရည္ ပန္းကန္လံုးေလးမ်ားထဲကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ food color တေရာင္စီကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး ထည္႔ေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ အေရာင္ႏွင္႔ မုန္႔ရည္မ်ား သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  7. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ အိုးထဲမွာ ေရ 600 ml ထည္႔ေပးပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံခံု ေပါင္းခံဇကာႏွင္႔ မုန္႔ထည္႔မည္႔ ဗူးတို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး ႏွစ္မိနစ္မွာ ခ်ိန္ေပးထားကာ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးခလုတ္ ႏွိပ္ေပးပါ
  10. ႏွစ္မိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ေကာ္ဗူးႏွင္႔ ေရဘူးတို႔ ပူလာတာနဲ႔ အိုးအဖံုးဖြင္႔ျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေရာင္တေရာင္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းျဖင္႔ တစ္ဝက္သာသာ ခပ္ျပီးထည္႔ေပးပါ
  11. မုန္႔ရည္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးျပန္အုပ္ျပီး အရင္ဆံုး စထည္႔ေသာ မုန္႔ရည္က်က္ေစရန္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ထားေပးပါ
  12. ႏွစ္မိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ အဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး ေနာက္တေရာင္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ ခပ္ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
  13. အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ႏွစ္မိနစ္ျပည္႔တာနဲ႔ အဖံုးဖြင္႔ျပီး ေနာက္တေယာင္ကို ထပ္ထည္႔ေပးပါ
  14. ထိုနည္းအတိုင္း တစ္ေရာင္ျပီးတေရာင္ ငါးေရာင္ျပည္႔ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးပါ
  15. ငါးေရာင္ျပည္႔တာနဲ႔ အိုးအပူရွိန္ ညီလာျပီ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေနာက္ထပ္ငါးေရာင္ထည္႔တာနဲ႔ တေရာင္ကို တမိနစ္စီဘဲ ထားျပီး ထည္႔ေပးပါ
  16. မုန္႔ရည္အားလံုး ကုန္သြားေအာင္ တေရာင္ျပီး တေရာင္ ထည္႔ေပးပါ
  17. မုန္႔ရည္အားလံုး ကုန္သြားတာနဲ႔ မုန္႔ဗူးကို အျပင္ထုတ္ေပးပါ
  18. မုန္႔ဗူး အျပင္ေရာက္တာနဲ႔ တနာရီေလာက္ အေအးခံေပးပါ
  19. မုန္႔သား လွီးလို႔ လြယ္ေစရန္  စဥ္႔နီတုံုးသန္႔သန္႔ တခုကို glad wrap ႏွင္႔ ပါတ္ေပးျပီး မ်က္ႏွာျပင္ကို ဆီသုတ္ထားေပးပါ
  20. မုန္႔သားလွီးမည္႔ဓါးကို ဆီအနည္းငယ္ သုပ္ထားေပးပါ
  21. အေအးခံထားေသာ မုန္႔သားေအးသြားတာနဲ႔ မုန္႔အေပၚကို ဆီအနည္းငယ္ လိုက္သုတ္ေပးျပီး ဗူးမွာကပ္ေနေသာ မုန္႔သားပါတ္ပါတ္လည္ကို လက္ႏွင္႔ အနည္းငယ္ လိုက္ခြာေပးပါ
  22. ျပီးတာနဲ႔ glad wrap ႏွင္႔ ပါတ္ထားေသာ စဥ္႔နီတုံးေပၚကို ေမွာက္ခ်ျပီး တင္ေပးပါ
  23. Glad wrap အဆင္သင္႔ မရွိပါက ပန္းကန္ျပားကို ဆီသုတ္ေပးထားပါ
  24. မုန္႔သား အျပင္ထုတ္ျပီးတာနဲ႔ ဆီသုတ္ထားေသာဓါးႏွင္႔ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
  25. မုန္႔သားတခါ လွီးျပီးတိုင္း ဓါးကိုဆီျပန္ျပန္ျပိး သုတ္ေပးျပီးမွ လွီးေပးကာ layer cake ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment