ဒီေန႔ေတာ႔ ေရႊဖရံုေစ႔ေလးေတြ ေနၾကာေစ႔ေလးေတြကို မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲမွာထည္႔ျပီး ေလွာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာ ေနတုန္းကေတာ႔ အခြံနဲ႔ ေလွာ္ျပီးသားေလးေတြ စားခဲ႔ရေပမဲ႔ တခါတေလ ဆားငံတာေတြလဲ ပါတတ္ပါတယ္။
ဆားမငံျပန္ရင္လဲ အခြံကို ပါးစပ္နဲ႔ကိုက္ျပီး ခြာလိုက္တိုင္း ဆယ္ေစ႔မွာ တေစ႔ေလာက္ေတာ႔ အပုတ္ေတြ ပါတတ္ပါတယ္။
ဒီမွာေတာ႔ အခြံခြာျပီးသားေလးေတြ ရွိေပမဲ႔ အေစ႔ေလးေတြက အစိမ္းဆိုေတာ႔ မုန္႔ထဲထည္႔ဖုတ္ရင္ အက်က္စားရေပမဲ႔ ဒီအတိုင္း စားရင္ေတာ႔ အစိမ္းနံ႔ နံတဲ႔အတြက္ စားရတာ အဆင္မေျပျပန္ပါဘူး။
ဒီေတာ႔လဲ ၾကံရဖန္ရ ျပန္ပါတယ္ မာမာကေတာ႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲထည္႔ျပီး ေလွာ္လိုက္ပါတယ္ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲ မထည္႔ခ်င္ရင္လဲ oven ထဲမွာ မုန္႔ဖုတ္ျပီးလို႔ မီးပိတ္ျပီးတာနဲ႔ ေနၾကာေစ႔ (သို႔) ေရႊေရံုေစ႔ေလးေတြကို ပန္းကန္ထဲ ျဖန္႔ထည္႔ထားျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ထားရင္ ရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေနၾကာေစ႔ - တစ္ထုတ္
- ေရႊဖရံုေစ႔ - တစ္ထုတ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေနၾကာေစ႔ႏွင္႔ ေရႊဖရံုေစ႔ကို မိမိအသံုးျပဳမည္႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုသံုး ပန္းကန္ျပားထဲမွာ ျဖန္႔ထည္႔ေပးပါ
- အရင္ဆံုး ေနၾကာေစ႔ ပန္းကန္ကို မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲထည္႔ျပီး အေပၚမွ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုသံုး ကာဘာေလး အုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ တမိနစ္ အရင္ဆံုး အပူေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အျပင္ခနထုတ္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေနာက္တခါ အထက္ပါနည္းအတိုင္း တမိနစ္ ထပ္ထည္႔ေပးပါ
- အထက္ပါနည္းအတိုင္း ၆မိနစ္ခန္႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အေအးခံျပီး ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ေလလံုေအာင္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ
- ေရႊဖရံုသီးကိုလဲ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
- သတိထားရမွာ တခုကေတာ႔ မိမိအသံုးျပဳတဲ႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုရဲ ႔ မီးအားကို သတိျပဳေပးပါ
- မာမာအသံုးျပဳတဲ႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုက 800 w ပါ
- ဒိထက္မီးအားပိုျပင္းတဲ႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုဆိုရင္ေတာ႔ ေနၾကာေစ႔ ထည္႔ေပးခ်ိန္ အခ်ိန္ကို ေလ်ွာ႔ထည္႔ေပးပါ
- ေနာက္တနည္းကေတာ႔ oven ထဲမွာ မုန္႔တခုခု လုပ္ျပီးတာနဲ႔ မီးဖိုပိတ္ျပီးခ်ိန္မွာ ေနၾကာေစ႔ကို မုန္႔လုပ္သည္႔ ဗန္းထဲထည္႔ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ထားေပးပါ
- ၅မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ oven အျပင္ဖက္ထုတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
- ေအးသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ေလးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
No comments:
Post a Comment