ဒီေန႔ေတာ႔ တခါတေလမွ ရတတ္တဲ႔ ဆိတ္အူကို ဘာလုပ္စားရင္ေကာင္းမလဲ ေတြးေနရင္းက ရာသီဥတု ေအးေနခ်ိန္ေလးမွာ ပူပူစပ္စပ္ေလး ျပဳပ္ေသာက္ခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာခဲ႔ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စားလို႔ေကာင္းျပီး အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ဆိတ္အူကို ခပ္စပ္စပ္ေလးျပဳပ္ကာ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ထမင္းလြတ္စားၾကမွာမို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္အူ - 300 g
- ခ်င္း - ၁ လက္မခန္႕
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္း - တစ္လက္မခန္႔
- စပါးလင္အရြက္ - ဆယ္ရြက္ခန္႔
- ကရေ၀းရြက္ - ၄ ရြက္ခန္႕
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂လက္မခန္႕
- နံနံပင္ - စားႏိူင္သေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္အူကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- စပါးလင္အရြက္မ်ားကို ေရေဆးျပီး အထံုးေလး ထံုးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ႏွင့္ ကရေ၀း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆိတ္အူမ်ားကို ထည့္ေပးျပီ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ဆီ စပါးလင္ရြက္အထံုး ကရေဝးရြက္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီးေထာင္း ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ထည္႔ကာ အရသာ ဝင္သြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ ဝင္သြားေလာက္တာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီးပါက အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေပးပါ
- ဆိတ္အူမ်ား မာလာတာနဲ႔ ေရကိုမိမိ လိုသေလာက္ထည္႔ေပးျပီး ဟင္းအိုးကို ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာကို ျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မိမိစားႏိူင္သေလာက္ ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ေပးျပီး နံနံပင္ ထည္႔ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment