ဆြမ္းေမႊးရည္နဲ႔ ျပန္ႏွပ္ျပီး ဆြမ္းေမအးရြက္နဲ႔ ျပန္ထုတ္ထားတဲ႔အထိ ေမႊးျပီး စိမ္႔ေနေအာင္ကို ေကာင္းလြန္းလွပါတယ္ အခ်ဳိကိုလဲ မာမာကေတာ႔ အေနေတာ္အခ်ဳိအရသာေလးဘဲ ထည္႔ထားတဲ႔အတြက္ အခ်ဳိၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ပိုျပီးထည္႔ေပးေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းဆန္ - ႏွစ္ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
- ေရ 1200 ml (ေကာက္ညွင္းေပါင္းအိုး ေအာက္ခံအိုးတြင္ ထည္႔ေပးရန္ )
- သၾကား - 1/2 cup ( မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်ဥ္ေသာခြက္) အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ
- Coconut cream - 1 cup
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ - 600 ml (ပိုင္းျဖတ္ျပီးသား)
- ေရ - 300 ml (ဆြမ္းေမႊးရြက္ၾကိတ္ရန္ )
- ဆြမ္းေမႊးရည္ - 2/8 cup
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၉ရြက္
- သြားထိုးဒုတ္တံ - လိုသေလာက္သံုးပါ
- ႏွမ္းေလွာ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ဆြမ္းေမႊးရည္ၾကိတ္ရန္
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို အေနေတာ္ေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
- အသီးအရြက္ၾကိတ္ေသာ ဗလင္ဒါထဲမွာ အရြက္မ်ားႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- အရြက္မ်ား ညက္သြားတာနဲ႔ ဇလံုတလံုးေပၚမွာ ပိတ္ပါးစေလး ခြံေပးပါ သြန္ခ်ေပးပါ
- ပိတ္ပါးစေလးကို ထိပ္ဖက္မွ စုစီးကာ အသာေလး မယူျပီး အရည္မ်ား ညွစ္ယူေပးကာ အဖတ္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
- ဆြမ္းေမႊးရည္ကို လိုသေလာက္ သံုးေပးျပီး ပိုတာကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ခဲထားပါ။
- ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ေပါင္းခံဇကာကို တင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးမွ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး မိနစ္၂၀ခ်ိန္ေပးကာ ေပါင္းေပးပါ
- ေကာက္ညွင္ေပါင္းခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေလကို ကုန္ေအာင္ထုတ္ျပီးမွ အဖံုးဖြင္႔ေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- သြားၾကားထိုးဒုတ္ကို ထက္ဝက္ပိုင္းေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို အဝိုင္းေလးကြင္းျပီး ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ထပ္ေပးကာ သြားထိုးဒုတ္ေလးႏွင္႔ ထိုးေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ႏွမ္းေလွာ္ သၾကား အုန္းႏို႔ ဆြမ္းေမႊးေရတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္း သၾကား အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ဆြမ္းေမႊးရည္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အုန္းႏို႔ရည္မ်ား ခမ္းလာျပီး ေမႊးလာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္အနံ ႔ေလးႏွင္႔ အုုန္းႏို႔အနံ ႔ေလးပါ ေမႊးေနတဲ႔ ေကာက္ညွင္း ျပန္ႏွပ္ေလးမ်ားကို ဆြမ္းေမႊးရြက္ထဲသို႔ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္မ်ားကို မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ေကာက္ညွင္းျပန္ႏွပ္ ပူပူေလး ေပၚမွာ ျဖဴးေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္နံ႔ေလးနဲ႔ အုန္းႏို႔နံ႔ေလး သင္းေနတဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆြမ္းေမႊး အုန္းႏို႔ျပန္ႏွပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment