ဒီတခါေတာ႔ ဗီယက္နမ္စ်းကေန ဆိတ္အူၾကမ္းနဲ႔ ဆိတ္အူအထပ္တရာေလးတြေ ေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာခဲ႔ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဆိတ္အူတို႔ သဘာဝ အထဲမွာ အမည္းဖတ္ေလးေတြ ကပ္ေနတတ္တဲ႔အတြက္ စင္ေအာင္ေဆးေပးဖို႔ေတာ႔ လိုပါတယ္ ေဆးနည္းကိုလဲ ေအာက္မွာ ေရးထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ အသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္နည္းေလးပါ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ဆိတ္အူေဆးနည္း
- အထပ္တရာ ဆိတ္အူမ်ား ၾကားထဲမွာ မည္းမည္းအဖတ္မ်ား ပါတတ္ပါတယ္
- ထိုမည္းမည္း အဖတ္မ်ား ဖယ္ဖို႔ကို ေရေႏြးဆူဆူ ေလာင္းခ်ေပးျပီး စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ဓါးပါးပါးေလးနဲ႔ ျခစ္ေပးပါ
- တခါျခစ္ထုတ္လိုက္ ေရေဆးလိုက္ ေရေႏြးပူပူ ေလာင္းျပီး ျခစ္ေပးလိုက္နဲ႔ အမည္းမ်ား ကုန္တဲ႔အထိ ျခစ္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- အားလံုး စင္ေအာင္ ေဆးျပီးေတာ႔မွ အူမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူ တစ္ထပ္ေလာင္းထည္႔ကာ ေဆးေပးပါ
- အနံ႔ အသက္ႏွင္႔ အယိအရြဲမ်ား စင္သြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ခ်က္ျပဳပ္စားေသာက္ရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
ဆိတ္အူျပဳပ္ရန္
- ဆိတ္အူ - 300 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- စပါးလင္ - တစ္ပင္ (ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထုထားပါ )
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔ (အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထုထားပါ)
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆိတ္အူကို ဆား အရသာမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင္႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားတာနဲ႔ ခ်င္းႏွင္႔ စပါးလင္မ်ား ဖယ္ေပးကာ ဆိတ္အူကို မိမိႏွစ္သက္သလို အေနအထားေလးေတြ ရေအာင္ လွီးေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းပန္ ၂လံုးစာ ႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ေပးကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
- ဆီကိုအေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ
ဆိတ္အူသုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး လွီးထားေသာ ဆိတ္အူ
- ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႔
- င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ လွီးထားေသာ ဆိတ္အူမ်ာကို ထည္႔ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးကာ ေရတစ္ထပ္ ထပ္ေဆးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး အစိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဆိတ္အူထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ နံနံပင္ ပဲအက်က္မွဳန္႔ ဆီခ်က္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အရသာ သမသြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ျမည္းေပးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အေပါ႔အငံ အရသာကို ျပင္ေပးကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဆိတ္အူအသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment