ဒီေန႔ေတာ႔ သ်ွားျဖဴသီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ထမင္းစားလို႔ အရမ္းကို ျမိန္ေစတဲ႔ ပုဇြန္ငပိနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္သြားပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ အရမ္း ျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ဒီအသီးေလးေတြရဲ ႔ နံမည္ကို မာမာသိထားတာကေတာ႔ သ်ွားျဖဴသီးလို႔ဘဲ သိထားပါတယ္ တစ္ခ်ဳိ႔ကေတာ႔ တရုတ္ဇီးျဖဴသီး ေတာင္ဇီးျဖဴသီး ေတာဇီးျဖဴသီး သေဘၤာဇီးျဖဴသီးဆိုျပီး တေနရာနဲ႔တေနရာ အေခၚအေဝၚေတြ မတူၾကတဲ႔အတြက္ မိမိသိထားေသာ နံမည္မ်ား အစားထိုးျပီး ဖတ္ေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သ်ွားျဖဴသီး - အလံုး ၄၀ခန္႔
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- သ်ွားျဖဴသီးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး အထဲမွ အေစ႔မ်ားကို ထုတ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ငါးပိ ေၾကြပန္းကန္ (သို႔) ေၾကြဇြန္းမွာ ကပ္ေပးျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကိုကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
- အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးကိုထည္႔ျပီး ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
- သ်ွားျဖဴသီး ငပိေထာင္း ညက္သြားတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ သ်ွားျဖဴသီး ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment