Wednesday, 7 August 2019

သ်ွားျဖဴသီး ငပိေထာင္း











ဒီေန႔ေတာ႔ သ်ွားျဖဴသီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ထမင္းစားလို႔ အရမ္းကို ျမိန္ေစတဲ႔ ပုဇြန္ငပိနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္သြားပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ အရမ္း ျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ဒီအသီးေလးေတြရဲ ႔ နံမည္ကို မာမာသိထားတာကေတာ႔ သ်ွားျဖဴသီးလို႔ဘဲ သိထားပါတယ္ တစ္ခ်ဳိ႔ကေတာ႔  တရုတ္ဇီးျဖဴသီး ေတာင္ဇီးျဖဴသီး ေတာဇီးျဖဴသီး သေဘၤာဇီးျဖဴသီးဆိုျပီး တေနရာနဲ႔တေနရာ အေခၚအေဝၚေတြ မတူၾကတဲ႔အတြက္ မိမိသိထားေသာ နံမည္မ်ား အစားထိုးျပီး ဖတ္ေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သ်ွားျဖဴသီး - အလံုး ၄၀ခန္႔
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သ်ွားျဖဴသီးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး အထဲမွ အေစ႔မ်ားကို ထုတ္ေပးပါ
  2. ပုဇြန္ငါးပိ ေၾကြပန္းကန္ (သို႔) ေၾကြဇြန္းမွာ ကပ္ေပးျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  3. မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကိုကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
  4. အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  6. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  7. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးကိုထည္႔ျပီး ေထာင္းေပးပါ
  9. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔  ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
  10. သ်ွားျဖဴသီး ငပိေထာင္း ညက္သြားတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ သ်ွားျဖဴသီး ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment