ဗီယက္နမ္ေစ်းကအျပန္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြ ဝယ္လာခဲ႔ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေ ငါးပိခ်က္ေလးလး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒီတစ္ခါခ်က္တဲ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းက အနည္းငယ္ ရင္႔ေနတဲ႔အတြက္ ျပင္ဆင္ပံုေလးလဲ ေျပာျပထားပါတယ္။
ငါးပိခ်က္က ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြေလးေတြနဲ႔ခ်က္ရင္ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၁၅၀ေတာင္႔ေလာက္
- ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ႏွစ္ဆယ္သား
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး (ခပ္ပါးပါးလွီးရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး (ေထာင္းရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္ အေပၚယံမ်ား ကြ်တ္သြားေအာင္ ဓါးႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ။
- မန္က်ည္းသီးစိမ္းက အနည္းငယ္ ရင္႔တဲ႔အတြက္ အေစ႔မ်ားထုတ္ရန္ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ အေစ႔မ်ား ထုတ္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ေရသံုးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးထားပါ။
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္းထားေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုးသို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ေထာင္းေပးပါ။
- နႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ။
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
- ပုဇြန္မ်ား မာလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွင့္အရသာမွဳန္႕ကိုထည့္ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ။
- ေရခမ္းုပီး ဆီမျပန္ခင္မွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီးတာနဲ႕ဆီျပန္ျပီး အနည္းငယ္ေျခာက္လာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ ထည္႔ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
- ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment