Monday, 6 May 2019

ငရုတ္သီးစိမ္းဆားေထာင္း




ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာတို႔ေနတဲ႔ ျမိဳ႔ေလးမွာ ေဆာင္းတြင္းပိုင္း အခ်ိန္ေလး ျဖစ္လို႔သြားပါျပီ အရမ္းေအးျပီး ခ်မ္းလြန္းတဲ႔အတြက္ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္တာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းဆားေထာင္းေလး ေထာင္းျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငရုတ္သီးစိမ္း - အေတာင္႔ ၄၀ခန္႔
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၃၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂ဥ
  • သံပုရာသီး - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ပဲဆီစိမ္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး အျပင္ခြံ အနည္းငယ္ ကြ်မ္းတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္မ်ား ေအးသြားတာနဲ႔ ေရႏွင္႔ေဆးကာ အခြံမ်ား ခြာထားေပးပါ
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ နာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  5. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  6. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည္႔ျပီး မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  7. မာမာကေတာ႔ ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထားေလး ၾကိဳက္တာနဲ႔ ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထားေလာက္မွာဘဲ ေထာင္းတာကို ရပ္လိုက္ပါတယ္
  8. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ကာ သံပုရာရည္ ညွစ္ျပီး ဆမ္းေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းဆားေထာင္း ပန္းကန္ထဲကို ပဲဆီစိမ္း ဆမ္းေပးပါ
  10. စပ္ျပီးေမႊးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းဆားေထာင္းကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ကာ စားပြဲျပင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment