Wednesday 8 May 2019

ျပည္ၾကီးငါး သေဘၤာသီးေထာင္း








ရာသီဥတုေလး အေအးက ပိုလာေလေလ စားခ်င္တာေတြက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သေဘၤာသီးနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

ရာသီဥတုနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အင္မတန္မွ ဟစားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းနည္းေလး တစ္မ်ဳိးကို ထပ္မံျပီး မ်ွ​ေဝလို​က္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ျပည္ၾကီးငါး - 0.324 kg
  • ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ-  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (ျပည္ၾကီးငါးျပဳပ္ရန္)
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕(သို႔ ) အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး
  • သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )

ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးကို သံုးပါက ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ
  • ျပည္ၾကီးငါးကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ျပည္ၾကီးငါး ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ထည္႔ျပီး ဆားအနည္းငယ္ႏွင္႔နယ္ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးထားပါ 
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ သေဘၤာသီးႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
  3. အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
  4. ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
  5. မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
  6. ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ 
  7. သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
  8. သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
  9. အေရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
  10. ထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
  11. ျပိးတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး သေဘၤာသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment