Thursday 11 April 2019

ေခါျပင္ စိမ္႔စိမ္႔ေလး



















ဒီေန႔ေတာ႔ ငယ္ငယ္က ဝယ္စားျဖစ္တဲ႔ ေခါျပင္မုန္႔ေလးေတြ စားခ်င္တာနဲ႔ လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ပထမတစ္ခါ လုပ္တဲ႔နည္းက နည္းနည္းေလး ခက္တယ္လို႔ ေျပာလို႔ရပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါ ပိုျပီးလြယ္တဲ႔နည္းေလး စမ္းျပီးလုပ္တာ ေအာင္ျမင္သြားလို႔ ေခါျပင္အလြယ္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၁၀ ခ်ပ္စာအတြက္)

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲသာသာ
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ႏွမ္းေလွာ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  5. Ready made အုန္းသီးစိတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားကိုထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ထဲ ေရတစ္ဗူး အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
  3. ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ ေရတဝက္ကို နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
  4. ေကာက္ညွင္းသားေပ်ာ႔လာတဲ႔အထိ နယ္ေပးရမွာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေရကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
  5. တစ္ခါတရံ မိမိသံုးတဲ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔အေပၚ မူတည္ျပီး ေရအနည္းအမ်ားကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး သံုးေပးပါ
  6. ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား ေစးပိုင္လာျပီလာျပီဆိုရင္ က်န္ေနေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ေပးပါ
  7. ႏွမ္းအစိမ္း သံုးမည္ဆိုပါက ႏွမ္းကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေလွာ္ေပးပါ
  8. ႏွမ္းေလွာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
  9. ႏွမ္းေစ႔မ်ား ေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါက မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးထားပါ
  10. အုန္းသီးကိုလဲ အုန္းသီးအစိုနဲ႔ အုန္းသီးအေျခာက္တို႔ကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အုန္းသီးစိတ္ကို သံုးႏိူင္ပါတယ္
  11. ေကာက္ညွင္းျပဳပ္ျပီးသားထည္႔ရန္ ေရဇလံုတစ္လံုး အသင္႔ျပင္ထားပါ
  12. အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  13. ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းမုန္႔သားကို လက္တညွစ္စာ မွန္းျပီးယူလိုက္ပါ
  14. ျပီးတာနဲ႔ ထိုမုန္႔သားကို ျပားျပားေလး လုပ္ေပးရမွာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ လက္ထဲမွာ ဆယ္ခ်က္ေလာက္ ခပ္နာနာေလာက္ ဆုတ္ဆုတ္ေပးပါ
  15. ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား က်စ္လာတာနဲ႔ လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ထဲထည္႔ကာ ဖိျပီးျပားေပးပါ
  16. ခပ္ျပန္႔ျပန္႔ေလး ျဖစ္ေစရန္ လက္ဖေနာင္႔ေလးႏွင္႔ ေသေသခ်ာခ်ာ လိုက္ဖိေပးပါ
  17. မုန္႔သားခပ္ျပားျပားေလး ျဖစ္တာနဲ႔ ေရေႏြးအိုးထဲ ထည္႔ေပးပါ
  18. မိမိသံုးတဲ႔ အိုးအေပၚမူတည္ျပီး တစ္ခုခ်င္း ဆန္႔သေလာက္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ
  19. မုန္႔မ်ားကပ္မကုန္ေစရန္ ထပ္ထပ္ျပီး မထည္႔ပါနဲ႔
  20. မုန္႔သားက်က္လာပါက ေရေပၚမွာ ေပၚလာပါလိမ္႔မယ္
  21. ေရေပၚေပၚလာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ေနမွ ဆယ္ျပီးေရေအးဇလံုထဲ ထည္႔ေပးပါ
  22. ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား ကုန္တဲ႔ထိ အထက္ပါနည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
  23. ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ မိမိစားခ်င္သလို ႏွမ္းေလွာ္ကို အရင္ခင္ျပီး မုန္႔သားကို ေရထဲမွဆယ္ကာ ေရစစ္ျပီး တင္ေပးကာ ႏွမ္းေလွာ္မ်ား မုန္႔သားမွာ ကပ္ေစရန္ လက္ဝါးေလးႏွင္႔ အသာအယာ ဖိေပးပါ
  24. ထိုႏွမ္းေလွာ္ကပ္ျပီးေသာ မုန္႔သားထဲမွာ အုန္းသီးစိတ္ေလးေတြကို ပံုပါအတိုင္း ထည္႔ေပးျပီး အသာေလး ဖိေပးပါ
  25. အုန္းသီးစိတ္ ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အလယ္မွေနျပီး ေခါက္လိုက္ပါ
  26. ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ မုန္႔သားမ်ားကိုလဲ မိမိႏွစ္သက္သလို အုန္းသီးစိတ္ကိုခင္းျပီး ႏွမ္းေလွာ္ကို အထဲမွ ထည္႔ေပးကာ ေခါက္ေပးလို႔လဲ ရပါတယ္
  27. မုန္႔သားမ်ား ကုန္တဲ႔အထိ အထက္ပါနည္းမ်ားအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
  28. အားလံုးျပီးတာနဲ႔ ေခါျပင္စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ေရေႏြးၾကမ္း ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္ က်က်ေလးတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment