ဒီေန႔ေတာ႔ ငယ္ငယ္က ဝယ္စားျဖစ္တဲ႔ ေခါျပင္မုန္႔ေလးေတြ စားခ်င္တာနဲ႔ လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ပထမတစ္ခါ လုပ္တဲ႔နည္းက နည္းနည္းေလး ခက္တယ္လို႔ ေျပာလို႔ရပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါ ပိုျပီးလြယ္တဲ႔နည္းေလး စမ္းျပီးလုပ္တာ ေအာင္ျမင္သြားလို႔ ေခါျပင္အလြယ္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၁၀ ခ်ပ္စာအတြက္)
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲသာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ႏွမ္းေလွာ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- Ready made အုန္းသီးစိတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားကိုထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ထဲ ေရတစ္ဗူး အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ ေရတဝက္ကို နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းသားေပ်ာ႔လာတဲ႔အထိ နယ္ေပးရမွာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေရကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
- တစ္ခါတရံ မိမိသံုးတဲ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔အေပၚ မူတည္ျပီး ေရအနည္းအမ်ားကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး သံုးေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား ေစးပိုင္လာျပီလာျပီဆိုရင္ က်န္ေနေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ေပးပါ
- ႏွမ္းအစိမ္း သံုးမည္ဆိုပါက ႏွမ္းကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေလွာ္ေပးပါ
- ႏွမ္းေလွာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
- ႏွမ္းေစ႔မ်ား ေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါက မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးထားပါ
- အုန္းသီးကိုလဲ အုန္းသီးအစိုနဲ႔ အုန္းသီးအေျခာက္တို႔ကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အုန္းသီးစိတ္ကို သံုးႏိူင္ပါတယ္
- ေကာက္ညွင္းျပဳပ္ျပီးသားထည္႔ရန္ ေရဇလံုတစ္လံုး အသင္႔ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းမုန္႔သားကို လက္တညွစ္စာ မွန္းျပီးယူလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထိုမုန္႔သားကို ျပားျပားေလး လုပ္ေပးရမွာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ လက္ထဲမွာ ဆယ္ခ်က္ေလာက္ ခပ္နာနာေလာက္ ဆုတ္ဆုတ္ေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား က်စ္လာတာနဲ႔ လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ထဲထည္႔ကာ ဖိျပီးျပားေပးပါ
- ခပ္ျပန္႔ျပန္႔ေလး ျဖစ္ေစရန္ လက္ဖေနာင္႔ေလးႏွင္႔ ေသေသခ်ာခ်ာ လိုက္ဖိေပးပါ
- မုန္႔သားခပ္ျပားျပားေလး ျဖစ္တာနဲ႔ ေရေႏြးအိုးထဲ ထည္႔ေပးပါ
- မိမိသံုးတဲ႔ အိုးအေပၚမူတည္ျပီး တစ္ခုခ်င္း ဆန္႔သေလာက္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ
- မုန္႔မ်ားကပ္မကုန္ေစရန္ ထပ္ထပ္ျပီး မထည္႔ပါနဲ႔
- မုန္႔သားက်က္လာပါက ေရေပၚမွာ ေပၚလာပါလိမ္႔မယ္
- ေရေပၚေပၚလာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ေနမွ ဆယ္ျပီးေရေအးဇလံုထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းမုန္႔သား ကုန္တဲ႔ထိ အထက္ပါနည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ မိမိစားခ်င္သလို ႏွမ္းေလွာ္ကို အရင္ခင္ျပီး မုန္႔သားကို ေရထဲမွဆယ္ကာ ေရစစ္ျပီး တင္ေပးကာ ႏွမ္းေလွာ္မ်ား မုန္႔သားမွာ ကပ္ေစရန္ လက္ဝါးေလးႏွင္႔ အသာအယာ ဖိေပးပါ
- ထိုႏွမ္းေလွာ္ကပ္ျပီးေသာ မုန္႔သားထဲမွာ အုန္းသီးစိတ္ေလးေတြကို ပံုပါအတိုင္း ထည္႔ေပးျပီး အသာေလး ဖိေပးပါ
- အုန္းသီးစိတ္ ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အလယ္မွေနျပီး ေခါက္လိုက္ပါ
- ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ မုန္႔သားမ်ားကိုလဲ မိမိႏွစ္သက္သလို အုန္းသီးစိတ္ကိုခင္းျပီး ႏွမ္းေလွာ္ကို အထဲမွ ထည္႔ေပးကာ ေခါက္ေပးလို႔လဲ ရပါတယ္
- မုန္႔သားမ်ား ကုန္တဲ႔အထိ အထက္ပါနည္းမ်ားအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႔ ေခါျပင္စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ေရေႏြးၾကမ္း ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္ က်က်ေလးတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment