Tuesday, 5 March 2019

ေျမပဲ ငံျပာရည္​ခ်က္​ စပ္စပ္ေလး


ဒီတစ္ခါေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးရယ္ ထမင္းေၾကာ္ေလးေတြနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ ေျမပဲငံျပာရည္ခ်က္ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေျမပဲေလွာ္ျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြ်တ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက  နႏြင့္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ာ႔ေပးျပီး အခြံခြ်တ္ထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ ဆား  ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး  ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႔ သင္းလာပါက မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • ေျမပဲ ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment