ဒီတစ္ခါေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးရယ္ ထမင္းေၾကာ္ေလးေတြနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ ေျမပဲငံျပာရည္ခ်က္ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေျမပဲေလွာ္ျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြ်တ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင့္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ာ႔ေပးျပီး အခြံခြ်တ္ထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ငံျပာရည္နံ႔ သင္းလာပါက မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
- ေျမပဲ ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment