Monday, 4 March 2019

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲငပိ





ဒီေန႔ေတာ႔ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ႔ ကိုယ္႔အတြက္ ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ ပဲငပိခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႔ တို႔စရာ အစံုအလင္နဲ႔ ျပင္ထားကာ ထမင္းမိန္မိန္စားႏိူင္ဖို႔ ပဲငပိခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲငပိ အငံ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းသာသာ
  • င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၁၀လံုး
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ႏွင္႔ ပဲငပိကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ႏြမ္းေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းေက်ျပီး အခြံမ်ား လိပ္လာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ ပဲငပိႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ အရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနခ်ိန္မွာ အရသာကို ျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္မ်ား ခမ္းလာပါက ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔ေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ပဲငပိက အငံျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရသာအငံကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီးမွ ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ တို႔စရာအစံုအလင္ႏွင္႔ ျပင္ေပးကာ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ပဲငပိ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

2 comments:

  1. ငရုတ္သီး အစိမ္းမႉန္႔ န႔ဲ ခ်က္လုိ႔ ရပါသလား?

    ReplyDelete