ဒီေန႔ေတာ႔ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ႔ ကိုယ္႔အတြက္ ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ ပဲငပိခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႔ တို႔စရာ အစံုအလင္နဲ႔ ျပင္ထားကာ ထမင္းမိန္မိန္စားႏိူင္ဖို႔ ပဲငပိခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲငပိ အငံ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၁၀လံုး
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ႏွင္႔ ပဲငပိကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ႏြမ္းေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းေက်ျပီး အခြံမ်ား လိပ္လာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ ပဲငပိႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔တို႕ထည့္ေမႊပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ အရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနခ်ိန္မွာ အရသာကို ျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္မ်ား ခမ္းလာပါက ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔ေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ပဲငပိက အငံျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရသာအငံကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီးမွ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ တို႔စရာအစံုအလင္ႏွင္႔ ျပင္ေပးကာ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ပဲငပိ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
ငရုတ္သီး အစိမ္းမႉန္႔ န႔ဲ ခ်က္လုိ႔ ရပါသလား?
ReplyDeleteရပါတယ္ရွင္႔
Delete