Sunday, 3 March 2019

ေဂြးသီးငပိခ်က္












ဒီေန႔ေတာ႔ ေဂြးသီးႏုႏုေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ေဂြးသီးငပိခ်က္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာနဲ႔ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေဂြးသီးႏုႏု -၁၅လုံးခန္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနာေတာ္ သံုးဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ငါးမႊာ
  4. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ြဇြန္း
  5. ပုစြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  6. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဂြးသီးမ်ားကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏူတ္ႏူတ္ လွီးထားပါ
  4. ၾကိတ္ျပီးသား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ ဆား ငါးငံျပာရည္ ပုဇြန္ငပိ အရသာမွဳန္႔ ဆီတို႔ကို အဆင္သင္႔ျပင္ထားပါ
  5. ဒယ္အိုးတစ္လုံးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲတို႔တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ဆီသတ္ေနစဥ္ ငရုတ္သီးမ်ား ကြ်မ္းမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  8. ငရုတ္သီးနံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ေဂြးသီးကို ထည္႔ေပးျပီး ေဂြးသီးမ်ား ႏြမ္းလာေအာင္ ေမႊေပးပါ
  9. ေဂြးသီးႏြမ္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ငပိႏွင္႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  10. ဆီသတ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႔ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ တို႔ ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးျပီး ေဂြးသီးမ်ား ႏြမ္းလာေအာင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ခ်က္ေပးပါ
  11. ေဂြးသီးမ်ား ႏူးအိလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ႏိူင္ပါျပီ
  12. ခ်ဥ္ငံစပ္ ေဂြးသီးငပိခ်က္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ နယ္ဖတ္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment