ေန႔လည္ေန႔ခင္း ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္လိုက္ သီးစံုခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလးစားလိုက္နဲ႔ အပ်င္းေျပ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ သီးစံုခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အပ်င္းလဲေျပ ခံတြင္းလဲရွွင္း စားလိုလဲ ႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာသုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္္ပစၥည္းမ်ား
- ကီဝီသီး - တစ္လံုး
- ပန္းသီး - တစ္လံုး
- ေရွာက္ခ်ဳိသီး - တစ္လံုး
- မက္မြန္သီး - ႏွစ္လံုး
- မက္မန္းသီး - တစ္လံုး
- ဇီးသီး - တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
အသုပ္သုပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ပန္းသီး ကီဝီသီး သံပုရာသီးႏွင္႔ ေရွာက္ခ်ဳိသီးမွလြဲျပီး အသီးမ်ားအားလံုးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ပန္းသီး ေရွာက္ခ်ဳိသီးႏွင္႔ ကီဝီသီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- သၾကား ဆား ငံျပာရည္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင္႔ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ငံျပာရည္ၾကိဳက္ပါက ဆားအစား ငံျပာရည္ကို ပိုထည္႔ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး သံပုရာညွစ္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သီးစံုခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment