အသားဟင္းေတြ ခ်က္ဖို႔စဥ္းစားလိုက္တိုင္း ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲလို႔ ေတြးမိတာက အရင္ဆံုးပါဘဲ ဆီျပန္ဆိုလဲ မစားခ်င္ ျပဳပ္ျပန္ေတာ႔လဲ မစားခ်င္နဲ႔ ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ၾကက္သားလံုးဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတဲ႔အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား အ႐ိုးထြင္ျပီးသား - 300 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ခ်င္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ အလံုးႀကီးႀကီး - တလံုး
- ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အ႐ိုးအသား သပ္သပ္စီ ထြင္ေပးပါ
- အသားမ်ားကို ဓါးႏွင့္ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- အားလံုးအဆင့္ျဖစ္တာနဲ႕ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးျပီးပါက အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ
- လံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီလိုသေလာက္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို တလံုးစီ ထည့္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ခနခနေမႊေပးစရာ မလိုဘဲ တဖက္က်က္မွ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- တလံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕သင္ပ်ံ႕ေနတဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ဆလတ္ရြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment