Wednesday, 13 March 2019

ေဂြးသီးေဖ်ာ္ရည္


အသီးအရြက္ေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္တိုင္း ဘယ္လိုလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားမိတိုင္း ကိုယ္စားေနက်အတိုင္း ခ်က္ရင္ခ်က္ ျပဳပ္ရင္ျပဳပ္ ေၾကာ္ရင္ေၾကာ္ ဒီဝဲထဲမွာဘဲ ပါတ္ခ်ာလည္ေနတတ္ေပမဲ႔ ဒီတခါေတာ႔ ေဂြးသီးကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ေဂြးခ်ဳိသီးလို႔ဆိုေပမဲ႔ အခ်ဥ္ဓါတ္ေလးေတြ ပါဝင္ေနတဲ႔အတြက္ ေသာက္တဲ႔အခါမွာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံေလးမို႔လို႔ အစာေက်လြယ္ျပီး ေလလဲေၾကတဲ႔အတြက္ က်န္းမာေရးအတြက္ သင္႔ေတာ္တဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ေလးမို႔ လို႔ ေဂြးသီးစိမ္းေလးမ်ား အဆင္သင္႔ရခဲ႔ရင္ ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကည႔္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေဂြးသီး - ေလးလံုး
  2. ဆားငံေစ႔ - ၃ေစ႔
  3. ေရ - ပံုမွန္ဖန္ခြက္ တစ္ခြက္စာ
  4. အသီးအရြက္ ၾကိတ္ေသာ ဗလင္ဒါ 
  5. ဇကာခပ္စိတ္စိတ္ - တခု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဂြးသီးကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာျပီး အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားေပးပါ
  2. ဆားငံေစ႔ကို ျပင္ထားပါ
  3. ဗလင္ဒါထဲမွာ အခြံခြာထားေသာ ေဂြးသီးႏွင္႔ ေရဖန္ခြက္ တစ္ဝက္ကိုထည္႔ျပီး ၾကိတ္ေပးပါ
  4. ေဂြးသီးအသားမ်ား ညက္လာတဲ႔အထိ ၾကိတ္ေပးပါ
  5. ညက္ေနေသာ ေဂြးသီးအသားမ်ားကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးထဲထည္႔ျပီး အရည္စစ္ေပးပါ
  6. အရည္စစ္ျပီးပါက ဆားငံေစ႔ထည္႔ျပီး နာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  7. ဆားငံေစ႔မွ ဆားငံရည္မ်ား ေပ်ာ္လာပါက ဖန္ခြက္ျပည္႔ေအာင္ ေရထပ္ေရာေပးျပီး အရသာသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးပါက ေဂြးသီးေဖ်ာ္ရည္ ခ်ဥ္ငံေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ အသင္႔ျဖစ္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment