လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အရြက္ဟင္းေတြ ခ်က္ျပီးေလတိုင္း ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အတြက္ အသားမႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကိုက္လံ - ၇ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ကိုက္လံကို အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူတာနဲ႔ အိုးထဲကို အရြက္မ်ားထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အရြက္မ်ား ႏူးလာတဲ႔အထိ ၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးျပီး ေရေႏြးမ်ားသြန္ကာ အရြက္မ်ားကို ေရစစ္ေပးပါ
- ေရစစ္သြားေသာ အရြက္မ်ားကို ဟင္းပြဲျပင္မည္႔ ပန္းကန္ထဲမွာ သင္႔သလို ထည္႔ေပးထားပါ
အရြက္ေပၚ အရသာဆမ္းရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ခ်င္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ႏွမ္းေစ႔မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္ဝက္ခန္႔ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ခရုဆီ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရြက္မ်ား ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ေပၚမွာ ဆမ္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ စားသံုးရန္ ကိုက္လန္ခရုဆီအရြက္ဟင္းကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment