Saturday, 16 March 2019

ကိုက္လံေၾကာ္


လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အရြက္ဟင္းေတြ ခ်က္ျပီးေလတိုင္း ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အတြက္ အသားမႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကိုက္လံ - ၇ပင္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကိုက္လံကို အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ
  2. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  3. ေရဆူတာနဲ႔  အိုးထဲကို အရြက္မ်ားထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  4. အရြက္မ်ား ႏူးလာတဲ႔အထိ ၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးျပီး ေရေႏြးမ်ားသြန္ကာ အရြက္မ်ားကို ေရစစ္ေပးပါ
  5. ေရစစ္သြားေသာ အရြက္မ်ားကို ဟင္းပြဲျပင္မည္႔ ပန္းကန္ထဲမွာ သင္႔သလို ထည္႔ေပးထားပါ
အရြက္ေပၚ အရသာဆမ္းရန္ ျပင္ဆင္ပံု 
  1. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  4. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ခ်င္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ႏွမ္းေစ႔မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ 
  6. မိနစ္ဝက္ခန္႔ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ခရုဆီ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည့္ေမႊပါ
  7. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕  အရြက္မ်ား ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ေပၚမွာ ဆမ္းေပးပါ
  8.  ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ စားသံုးရန္ ကိုက္လန္ခရုဆီအရြက္ဟင္းကို  ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment