Saturday, 9 March 2019

ၾကက္သဟင္းရြက္ ဟင္းခ်ဳိ




ေအးရွန္းဆိုင္ကရလာတဲ႔ ၾကက္သဟင္းရြက္ေလးေတြကို ဒီတစ္ခါေတာ႔ ငါးခူကို အရိုးအသားထြင္ကာ ဟင္းခ်ဳိေလး ခ်က္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • လတ္ဆတ္ေနေသာ ၾကက္သဟင္းရြက္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငါးခူ  - တေစ္ကာင္
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းေရေသာက္ ပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း  ႏွစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးခူကို ဆူးေတာင္ခုတ္ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင့္ နယ္ေပးပါ 
  • ဆားႏွင့္နယ္ျပီးပါက ေရႏွင့္စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ငါးခူႏွင့္ ဆား ငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ေရကို ျမဳပ္တယ္ဆို႐ံုေလး ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ငါးကိုအေအးခံျပီး အ႐ိုးအသား ထြင္လိုက္ပါ
  • အ႐ိုးမ်ားကို ဖယ္လိုက္ျပီး အသားကို ငါးျပဳပ္အိုးထဲ ျပန္ထည့္ေပးပါ
  • ငါးျပဳပ္အိုးထဲကို ငံျပာရည္ႏွင့္ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ၾကက္သဟင္း႐ြက္မ်ားကို အ႐ြက္မွာ ကပ္ေနေသာ ဖုန္မ်ား ပိုးေကာင္ေလးမ်ား ထြက္သြားေစရန္ မခ်က္ခင္ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ ႀကိဳျပီးစိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီးမွ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ လွဳပ္ခါ၍ေဆးေပးကာ အရိုးထြင္ေပးပါ
  • ဟင္းေရအိုး ေရဆူလာပါက ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သဟင္းရြက္ႏွင့္ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ခပ္လိုက္ပါ
  • အ႐ြက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ ဆက္တိုက္ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး အိုးကို မီးဖိုေပၚမွာ မထားဘဲ ေနရာေ႐ႊ႕ေပးပါ
  • အ႐ြက္အေရာင္ မေျပာင္းေစရန္ ဟင္းရည္အနံ႕ မေျပာင္းေစရန္ ဟင္းရည္အိုးကို အေပါက္မ်ားမ်ားပါေသာ ဇကာ ခပ္စိတ္စိတ္နဲ႕ အုပ္ထားေပးပါ
  • အိုးအဖံုးကို အလံုဖံုးလိုက္ပါက အေရာင္နဲ႕အနံ႕ေျပာင္းသြားနိုင္ပါတယ္ ေသာက္ကာနီးမွ ဟင္းရည္အိုးကို ျပန္ေႏႊးျပီးေသာက္ပါ။

No comments:

Post a Comment