Wednesday, 20 March 2019

ေထာပါတ္သီး ေရခဲေခ်ာင္း








ေထာပါတ္သီးေလးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဝယ္လာျပီး ဒီတခါေတာ႔ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ေရခဲေခ်ာင္းေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

အိမ္မွာကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္ လုပ္စားေတာ႔ သန္႔သန္႔ေလးလဲ စားရသလို အခ်ဳိအရသာကို မိမိႏွစ္သက္သလို ထည္႔ျပီးစားႏိူင္တာမို႔လို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲ ညီညြတ္မွာ ေသခ်ာပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ ေထာပါတ္သီးဆို ဘယ္လိုလုပ္စားလုပ္စား အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ အသီးထဲမွာ ပါတဲ႔အတြက္ အခ်ဳိေပါ႔ေပါ႔ေလးနဲ႔ လုပ္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေထာပါတ္သီး - တစ္လံုး
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ (အခ်ဳိၾကိဳက္လွ်င္ သၾကားပိုထည္႔ပါ)
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. ေရက်က္ေအး - ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္မည္႔မိုလ္ ေလးခုစာ
  5. ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္မည္႔မိုလ္ - ၆ခု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေထာပါတ္သီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို အခြံခြာျပီး ေက်ေနေအာင္ ေခ်ထားပါ
  2. ဆား သၾကား ေရႏွင္႔ ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္မည္႔ မိုလ္မ်ားကို ျပင္ထားပါ
  3. ေက်ေနေအာင္ ေခ်ထားေသာ ေထာပါတ္သီးပန္းကန္ထဲမွာ ဆား သၾကား ေရက်က္ေအးတို႔ကိုထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႔ ေထာပါတ္သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားကို ေရခဲေခ်ာင္း မိုလ္မ်ားထဲသို႔ ဇြန္းျဖင္႔ခတ္ထည္႔ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္မည္႔ ဒုတ္ေခ်ာင္းေလးေတြကို စိုက္ထည္႔ေပးပါ
  6. အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ၈နာရီေလာက္ထည္႔ျပီး ခဲေပးထားပါ
  7. ေရခဲေခ်ာင္း စားဖို႔ျပင္တဲ႔အခါ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ယူျပီး ရိုးရိုးေရျဖင္႔ သံုးမိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားေပးျပီးမွ မိုလ္ထဲမွ ထုတ္ယူကာ ေထာပါတ္သီး ေရခဲေခ်ာင္း စိမ္႔မိမ္႔ေအးေအးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment