ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားလို႔ရေအာင္ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျမင္းခြာရြက္ - လက္တဆုတ္စာ တစ္စည္း
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g တစ္ထုတ္
- ေရ - လိုသေလာက္ သံုးပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ တန္ပူရာမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ကာ ေရာေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ျမင္းခြာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အေနေတာ္အစည္းေလးေတြ စည္းထားေပးပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ျမင္းခြာရြက္စည္းကို တစ္စည္းျခင္း ႏွစ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးခပ္ျပန္႔ျပန္႔ထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မုန္႔ႏွစ္ထဲ ႏွစ္ထားေသာ ျမင္းခြာရြက္စည္းကို ဆီအိုးထဲ ထည္႔ေပးပါ
- အေၾကာ္ ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment