Saturday, 23 March 2019

ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး









ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားလို႔ရေအာင္ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္   ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ျမင္းခြာရြက္ - လက္တဆုတ္စာ တစ္စည္း
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g တစ္ထုတ္
  • ေရ - လိုသေလာက္ သံုးပါ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  • ဆီ - လိုသေလာက္
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ တန္ပူရာမွဳန္႕  ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ကာ ေရာေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
  • ျမင္းခြာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အေနေတာ္အစည္းေလးေတြ စည္းထားေပးပါ
  • အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ျမင္းခြာရြက္စည္းကို တစ္စည္းျခင္း ႏွစ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးခပ္ျပန္႔ျပန္႔ထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မုန္႔ႏွစ္ထဲ ႏွစ္ထားေသာ ျမင္းခြာရြက္စည္းကို ဆီအိုးထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • အေၾကာ္ ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment