Dandelionပင္ႏွင္႔ ပန္းပြင္႔
Dandelionပန္းပြင္႔
တန္ပူရာမုန္႔ႏွစ္ႏွင္႔ စိမ္ေပးပါ
တန္ပူရာမုန္႔ႏွစ္ႏွင္႔ ပန္းပြင္႔တပြင္႔လံုးကို ႏွစ္ေပးပါ
ဆီပူလာပါက ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
ပန္းပြင္႔တပြင္႔လံုး ေရႊဝါေရာင္သန္းလာပါက
ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
ဒီတစ္ခါေတာ႔ မာမာတို႔ အိမ္ျခံထဲမွာ အေလ႔က်ေပါက္ေနတဲ႔ Dandelion ပန္းပြင္႔ေလးကို တန္ပူရာ မုန္႔ႏွစ္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။
ပန္းပြင္႔အနံ႔က ပ်ားရည္နံ႔ေလးသင္းျပီး ေမႊးေနတဲ႔အတြက္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ၾကံဳၾကိဳက္လို႔ ပန္းပြင္႔ေလးမ်ား ရခဲ႔ရင္ေတာ႔ ေၾကာ္စားလို႔ရေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Dandelionပန္းပြင္႔ - ဆယ္ပြင္႔
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ဝက္
- ေရ - ခ်င္႔ခ်ိန္ထည္႔ပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ပန္းပြင္႔ကို ေရေဆးထားပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ပန္းပြင္႔မ်ားကို ႏွစ္ေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကို အလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာပေပးျပီးမွ ပန္းပြင္႔ မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ပနိ္းပြင္႔ရဲ ႔ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက dandelion ပန္းပြင္႔ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကိုမိမိ ႏွစ္သက္သလို စားလို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment