Sunday 24 February 2019

သီးရြက္စံု ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


ဒီတစ္ခါေတာ႔ အသားမပါေပမဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ တရုတ္ဆိုင္က အရသာအတိုင္း အရသာေမႊးေမႊး ခ်ဳိခ်ဳိေလးရတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္စားခ်င္တဲ႔သူေတြ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲအစို - ၃ဆယ္သား
  2. ဘလိုကိုလီ - အခက္ၾကီးၾကီး ၃ခက္
  3. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  4. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
  5. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  7. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္းခန္႔
  12. ၾကက္ျပဳပ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
  13. တရုတ္နံနံ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  14. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ေါက္ဆြဲကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
  • ဘလိုကိုလီကို ေရေဆးကာ အခက္ေသးေလးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ ပဲသီး ေဂၚဖီ ဘလိုကိုလီႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အက်ဲႏွင္႔ ၾကက္ျပဳပ္ရည္တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ၾကက္ျပဳပ္ရည္ကို ထည္႔ေၾကာ္ကာ အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေဘးဖက္မွာ ခနတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥ က်က္တာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေရာေမႊေပးကာ အားလံုးသမသြားတာနဲ႔ တရုတ္နံနံကိုထည္႔ေမႊေပးျပီးပါက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment