Tuesday, 12 February 2019

ၾကက္သားေပါင္း အိအိေလး





ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားေပါင္း ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္ေပါင္းရည္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ ၾကက္သားအိအိေလးက ေနမေကာင္းတဲ႔ သူေတြနဲ႔ သင္႔ေတာ္သလို အားရွိေအာင္ ေပါင္းစားသင္႔တဲ႔ ၾကက္သားေပါင္းနည္းေလးကို မွွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ခ်င္းအနံ႔ေလး ေမႊးေနတဲ႔အတြက္ ခံတြင္းလိုက္မဲ႔ ၾကက္ေပါင္းေလးျဖစ္ျပီး ေပါင္းရတာလဲ အရမ္းလြယ္တဲ႔အတြက္ ကေလးလူၾကီး သင္႔ေတာ္တဲ႔အတြက္ ေပါင္းစားသင္႔ေၾကာင္းလဲ အၾကံေလး ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
  • ေၾကြပန္းကန္လံုး - တစ္လံုး
  • ေပါင္းခံဇကာပါ ေပါင္းအိုး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • အသင္႔ျပင္ထားေသာ ေၾကြပန္းကန္လံုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သား ခ်င္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္ပါက ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
ၾကက္သားေပါင္းနည္း
  • ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရ တ၀က္သာသာထည့္ျပီး ေပါင္းခံဇကာကို တင္ေပးပါ
  • ၾကက္သားထည္႔ထားေသာ ေပါင္းဇကာကိုအဖံုးအုပ္ျပီး ေပါင္းေပးပါ
  • ေပါင္းဇကာကို အဖံုးအုပ္ျပီး ၄၅မိန္စ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ
  • ၾကက္သားေပါင္းေနစဥ္ ေအာက္ခံေရေႏြးအိုးမွာ ေရခမ္းတတ္တဲ႔အတြက္ ေအာက္ခံအိုးကို ေရထပ္ထပ္ထည္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သားေပါင္းေနစဥ္ ၾကက္သားထဲမွ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာပါလိမ္႔မယ္
  • ထိုထြက္လာေသာ ၾကက္ေပါင္းရည္ကို အာဟာရ ျပည္႔ဝေစရန္ ေသာက္သံုးသင္႔ပါတယ္
  • ၾကက္သားေပါင္းခ်ိန္ ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက ၾကက္ေပါင္းရည္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးႏွင္႔ ၾကက္သားႏူးအိအိေလးနဲ႔ ၾကက္သားေပါင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment