Wednesday, 13 February 2019

ခ်ဥ္ငံစပ္ သိုးသားသုပ္​


ရာသီဥတုေလးမ်ား ေအးလာျပီဆိုရင္ စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္လာတာက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာတဲ႔အတိုင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး စားရေလေအာင္ သိုးသားသုပ္ဖို႔ ျပင္ထားပါတယ္။

လြယ္လင္႔တကူ သုပ္စားႏိူင္ဖို႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သိုးသား - 250 g
  2. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
  7. ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  9. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  10. ထန္းလ်ွက္ခဲ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  11. င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ငရုတ္သီး အက်က္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
သိုးသားျပဳပ္ရန္

  1. သိုုးသားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီ ခ်င္းဖတ္မ်ားဖယ္ေပးကား အေနေတာ္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
  4. ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  5. လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  6. ဇလံုတလံုးထဲမွာ လွီးထားေသာသိုးမ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္မိတ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားေသာ ထန္းလ်ွက္ခဲ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သိုးသား ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment