ရာသီဥတုေလးမ်ား ေအးလာျပီဆိုရင္ စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္လာတာက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာတဲ႔အတိုင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး စားရေလေအာင္ သိုးသားသုပ္ဖို႔ ျပင္ထားပါတယ္။
လြယ္လင္႔တကူ သုပ္စားႏိူင္ဖို႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သိုးသား - 250 g
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အက်က္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သိုုးသားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီ ခ်င္းဖတ္မ်ားဖယ္ေပးကား အေနေတာ္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ လွီးထားေသာသိုးမ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္မိတ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားေသာ ထန္းလ်ွက္ခဲ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သိုးသား ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment