Saturday 9 February 2019

ၾကက္​သား ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္


ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ၾကက္သားၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီအေၾကာ္ေလးေၾကာ္ေတာ႔ သမီးငယ္က ေမေမေၾကာ္တဲ႔ ၾကက္သားအမိေၾကာ္ေလးေတြ စားလို႔ေကာင္းတယ္တဲ႔။

သူေျပာတာေလး စဥ္းစားမိတိုင္း အျမဲတမ္း သေဘာက်ေနတဲ႔ ဒီအေမကေတာ႔ သမီးငယ္အတြက္ သူ႔စကားေလးကို ယူသံုးရင္း ၾကက္​သား ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သားအမိေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  • ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • ဆလတ္ရြက္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ လက္သည္းခြံသာသာ ခပ္ထူထူ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို ညက္ေနေအာင္ သတ္သတ္စီ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္ဥကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ  ဖြားးဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ လူးေပးပါ
  • ဆီကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ေၾကာ္တဲ႔အိုးက အရမ္ေသးေနပါက ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္ ဆီမ်ားေဝက်တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားပါ
  • ၾကက္ေၾကာ္ အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆလတ္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သားၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး ဆလတ္ရြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment