ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ၾကက္သားၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီအေၾကာ္ေလးေၾကာ္ေတာ႔ သမီးငယ္က ေမေမေၾကာ္တဲ႔ ၾကက္သားအမိေၾကာ္ေလးေတြ စားလို႔ေကာင္းတယ္တဲ႔။
သူေျပာတာေလး စဥ္းစားမိတိုင္း အျမဲတမ္း သေဘာက်ေနတဲ႔ ဒီအေမကေတာ႔ သမီးငယ္အတြက္ သူ႔စကားေလးကို ယူသံုးရင္း ၾကက္သား ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သားအမိေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
- ဆလတ္ရြက္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ လက္သည္းခြံသာသာ ခပ္ထူထူ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- င႐ုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို ညက္ေနေအာင္ သတ္သတ္စီ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္ဥကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဖြားးဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ လူးေပးပါ
- ဆီကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ေၾကာ္တဲ႔အိုးက အရမ္ေသးေနပါက ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္ ဆီမ်ားေဝက်တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားပါ
- ၾကက္ေၾကာ္ အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆလတ္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သားၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး ဆလတ္ရြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment