Friday, 8 February 2019

ၾကက္​အရည္​ခြံေၾကာ္​ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး


ဒီေန႔ေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ အျမည္းလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္အရည္ခြံေလးေတြ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။

ၾကက္သား၀ယ္တိုင္း အရည္ခြံေလးေတြ ပါလာတတ္တဲ႔အတြက္ ဟင္းထဲထည္႔မခ်က္ဘဲ ဖယ္ဖယ္ထားကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ျပီး ခဲထားလိုက္တာ တခါစားေလာက္ ရျပီဆိုရင္ ႂကြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားတတ္ေလေတာ့ ေမႊးျပီးႂကြတ္ေနတဲ့ ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အရည္ခြံ  - 300 g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • အရသာစပ္ထားေသာ အမွဳန္႕ထဲမွာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို လူးေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး အေငြ႔တက္လာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ လူးထားေသာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို တခုျခင္း ျဖန္႕ထဲ့ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ 
  • ေၾကာ္ေနေသာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ား တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာကာ ၾကြတ္ရြလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ေရေႏြးၾကမ္းႏွင္႔ ျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment