ဒီေန႔ေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ အျမည္းလုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္အရည္ခြံေလးေတြ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သား၀ယ္တိုင္း အရည္ခြံေလးေတြ ပါလာတတ္တဲ႔အတြက္ ဟင္းထဲထည္႔မခ်က္ဘဲ ဖယ္ဖယ္ထားကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ျပီး ခဲထားလိုက္တာ တခါစားေလာက္ ရျပီဆိုရင္ ႂကြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားတတ္ေလေတာ့ ေမႊးျပီးႂကြတ္ေနတဲ့ ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အရည္ခြံ - 300 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- အရသာစပ္ထားေသာ အမွဳန္႕ထဲမွာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို လူးေပးပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး အေငြ႔တက္လာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ လူးထားေသာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ားကို တခုျခင္း ျဖန္႕ထဲ့ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနေသာ ၾကက္အရည္ခြံမ်ား တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာကာ ၾကြတ္ရြလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ေရေႏြးၾကမ္းႏွင္႔ ျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment