Sunday, 3 February 2019

အသီးအရြက္ ေကာ္​ျပန္​႔လိပ္​







သမီးငယ္ေလး ေက်ာင္း၂လပိတ္ေတာ႔ အိမ္ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ ဘာစားခ်င္လဲ ေမးလိုက္တိုင္း အသားမပါရင္ျပီးေရာ ေမေမတဲ႔ ဒီေတာ႔လဲ ေထြေထြထူးထူး ေတြးမေနေတာ႔ဘဲ သူလဲၾကိဳက္ မိသားစုလဲ ၾကိဳက္တဲ႔ အသီးအရြက္ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေလးေတြ လိပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားလို႔လဲ ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ လိပ္ေပးျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  2. မံုလာဥနီ - ခပ္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ဥ
  3. ေဂၚဖီအႂကြတ္ထုတ္ - တစ္ျခမ္း
  4. ဆလတ္႐ြက္ - အပင္ၾကီးၾကီး တစ္ပင္
  5. Rice paper - ၁၂႐ြက္
  6. ငရုတ္သီးေဆာ႔စ္ - လိုသေလာက္သံုးပါ
  7. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္ - လိုသေလာက္သံုးပါ
  8. သၾကား - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  9. ေရေႏြး - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ကို ျပင္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံပါအတိုင္း ျခစ္ေပးထားပါ
  • ေဂၚဖီအၾကြတ္ကို အဖတ္လိုက္ ေရေဆးျပီး ပံပာအတိုင္း လွီးထားပါ
  • ဆလတ္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဆန္ျပားရြက္ ငရုတ္သီးေဆာ႔စ္ႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားသန္႔သန္႔ တစ္ခ်ပ္ေပၚျဖန္တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တစ္႐ြက္ ေဂၚဖီဖတ္ မုန္လာဥနီႏွင္႔ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္တို႔ကို အဆင္ေျပသလို ထည္႔ေပးပါ
  • အစာမ်ား ပံုျပီးထည္႔ထားတာ အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဆန္ျပားဖတ္ကို ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚ အုပ္မိေအာင္ တစ္စဆီ ေခါက္တင္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံ ရလာတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါ လွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
  • Tomato sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Chili sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း 
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရေႏြး - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ

No comments:

Post a Comment