သမီးငယ္ေလး ေက်ာင္း၂လပိတ္ေတာ႔ အိမ္ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ ဘာစားခ်င္လဲ ေမးလိုက္တိုင္း အသားမပါရင္ျပီးေရာ ေမေမတဲ႔ ဒီေတာ႔လဲ ေထြေထြထူးထူး ေတြးမေနေတာ႔ဘဲ သူလဲၾကိဳက္ မိသားစုလဲ ၾကိဳက္တဲ႔ အသီးအရြက္ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေလးေတြ လိပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။
ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားလို႔လဲ ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ လိပ္ေပးျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- မံုလာဥနီ - ခပ္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ဥ
- ေဂၚဖီအႂကြတ္ထုတ္ - တစ္ျခမ္း
- ဆလတ္႐ြက္ - အပင္ၾကီးၾကီး တစ္ပင္
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
- ငရုတ္သီးေဆာ႔စ္ - လိုသေလာက္သံုးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္ - လိုသေလာက္သံုးပါ
- သၾကား - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ေရေႏြး - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ကို ျပင္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံပါအတိုင္း ျခစ္ေပးထားပါ
- ေဂၚဖီအၾကြတ္ကို အဖတ္လိုက္ ေရေဆးျပီး ပံပာအတိုင္း လွီးထားပါ
- ဆလတ္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆန္ျပားရြက္ ငရုတ္သီးေဆာ႔စ္ႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
- ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားသန္႔သန္႔ တစ္ခ်ပ္ေပၚျဖန္တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တစ္႐ြက္ ေဂၚဖီဖတ္ မုန္လာဥနီႏွင္႔ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္တို႔ကို အဆင္ေျပသလို ထည္႔ေပးပါ
- အစာမ်ား ပံုျပီးထည္႔ထားတာ အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဆန္ျပားဖတ္ကို ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚ အုပ္မိေအာင္ တစ္စဆီ ေခါက္တင္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံ ရလာတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါ လွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
- Tomato sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေရေႏြး - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ
No comments:
Post a Comment