Tuesday, 5 February 2019

ၾကက္​သား သံပုရာေပါင္း



ဒီေန႔ေတာ႔ သမီးေလး ေက်ာင္းျပန္မသြားခင္က ခ်က္ေကြ်းျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ဟင္းေတြထဲက အရသာ အလြန္ရွိလွတဲ႔ ၾကက္သား သံပုရာသီးေပါင္း ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္။

အရသာကလဲ အလြန္ရွိျပီး စားလို႔ကလဲ အလြန္ေကာင္းလြန္းေတာ႔ မိတ္ေဆြတို႔အတြက္ လြယ္လင္႔တကူ ဟင္းတစ္မယ္ ရေစဖို႔ ၾကက္သားသံပုရာေပါင္း ေပါင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  2. သံပုုရာသီး - တစ္လံုး (သို႔ ) သံပုယိုသီး
  3. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း 
  4. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင္႔ ဟင္းရည္အရသာစပ္ရန္ )
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  6. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  8. ငရုုတ္သီးစိမ္း - မိမိစားႏိူင္သေလာက္ 
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး၂ မႊာ
  10. ေရ - ၅ခြက္ခြဲ သာသာ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္ေသာခြက္)

ျပင္ဆင္နည္း
  1. ကက္သားကိုု အတုံးလိုုက္ ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ဆားတို႔နွင့္ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ  
  3. နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  4. ငရုုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  5. သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  6. ကက္သားကိုု အတုံးလိုုက္ ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားတို႔နွင့္ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားတံုးႏွင္႔ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  8. အိုးမကပ္ေစရန္ ဖြင္႔ၾကည္႔ေပးျပီး ေရမခမ္းခင္ ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္ျပီး မာလာပါက ေရႏွစ္ခြက္ ထပ္ထည္႔ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ
  9. ဒုတိယအၾကိမ္ ထည့္ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ကာ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ေပးထားပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားျပဳပ္ကို အိုးထဲမွ ဆယ္ေပးကာ လက္တစ္လံုးေလာက္ အေနေလးေတြ လွီးေပးပါ
  11. လွီးထားေသာ ၾကက္သားတုုံးမ်ားကိုု အေနေတာ္ ပန္းကန္ျပားထဲသို႔ ေျပာင္းျပီး ထည့္ထားေပးပါ
  12. ၾကက္သားျပဳပ္ထားေသာ အိုးထဲမွာ ေရတစ္ခြက္ခြဲ ထပ္ထည္႔ျပီး အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ငံျပာရည္ ႏွင္႔ လွီးထားေသာ သံပုရာသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကိုထည္႔ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  13. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုအပ္သလို ျပင္ေပးပါ 
  14. အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ လွီးျပီးပန္းကန္ျပားထဲ ထည္႔ထားေသာ ၾကက္သားအေပၚကို ေလာင္းခ်ေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတစ္ဝက္ျဖည္႔ကာ ေပါင္းခံဇကာထဲကို ၾကက္သားပန္းကန္ထည္႔ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  16. အရသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ သံပုရာသီးနံ႔ေလးေမႊးကာ စားလိုု ့အရမ္း ေကာင္းလြန္းတဲ ့ၾကက္ရင္ပံုသား သံပုုရာေပါင္းကိုု သံုုးေဆာင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
  17. အစပ္စားသူတို႔အတြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေလး ရေစရန္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို မျဖစ္မေန ထည္႔ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment