Sunday, 24 February 2019

မုန္႔ဖတ္ေထာင္း စပ္စပ္ေလး





ေအးရွန္းဆိုင္က ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေအးလြန္းတဲ႔ ရာသီဥတုမွာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းမဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရာသာစပ္ကာ မုန္႔ဖတ္ေလး ေထာင္းစားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

မုန္႔ဖတ္ေထာင္းလို႔ နံမည္တတ္ေပမဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး တအားၾကီး ေထာင္းတာမဟုတ္ဘဲ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေမႊေမႊတဲ႔ သေဘာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မုန္႔ဖတ္ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မုန္႔ဖတ္ - ဆယ္ငါးက်ပ္သား
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ - ေလးေတာင္႔
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၇လံုးခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၃မႊာ
  • င႐ုတ္သီး အစပ္အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  • ေျမပဲေလွာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ထည္႔ပါ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • မုန္႔ဖတ္ႏွင္႔အတူ ပါဝင္ရမွာေတြကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို ျပင္ထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ထန္းလ်ွက္ခဲ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ အေနအထားရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ေျမပဲေလွာ္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး မုန္႔ဖတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္ကို ညွစ္ျပီး အခြံပါတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲထည့္ကာ မုန္႔ဖတ္ေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကိုမိမႏွစ္သက္တဲ႔ အသားကင္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment