ေအးရွန္းဆိုင္က ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေအးလြန္းတဲ႔ ရာသီဥတုမွာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းမဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရာသာစပ္ကာ မုန္႔ဖတ္ေလး ေထာင္းစားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။
မုန္႔ဖတ္ေထာင္းလို႔ နံမည္တတ္ေပမဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး တအားၾကီး ေထာင္းတာမဟုတ္ဘဲ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေမႊေမႊတဲ႔ သေဘာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မုန္႔ဖတ္ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ဖတ္ - ဆယ္ငါးက်ပ္သား
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ေလးေတာင္႔
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၇လံုးခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၃မႊာ
- င႐ုတ္သီး အစပ္အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- ေျမပဲေလွာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ထည္႔ပါ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္႔ဖတ္ႏွင္႔အတူ ပါဝင္ရမွာေတြကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို ျပင္ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ထန္းလ်ွက္ခဲ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ အေနအထားရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ေျမပဲေလွာ္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး မုန္႔ဖတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္ကို ညွစ္ျပီး အခြံပါတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲထည့္ကာ မုန္႔ဖတ္ေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကိုမိမႏွစ္သက္တဲ႔ အသားကင္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment