Monday 18 February 2019

သီးစံု ပဲကုလားဟင္း


ပဲျခမ္းကို ျပဳပ္ထားပါ

ျခံထဲက ေရႊဖရံုပြင္႔

အသင္႔ျပင္ထားေသာ အသီးအရြက္မ်ား

အသီးအရြက္မ်ားကို ဆီသတ္ထားပါ

ဆီသတ္ရာမွာ ႏူးလြယ္ေသာ အသီးမ်ားကို 
ခ်န္ထားပါ

မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရစိမ္ထားပါ


သီးရြက္စံုလို႔ ေျပာတဲ႔အတိုင္းပါဘဲ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြကို ထည္႔ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ဒီေန႔ျခံထဲက ေရႊဖရံုပြင္႔ေလးေတြပါခူးျပီး ထည္႔ထားပါတယ္ ေနာက္တခုက ပဲကုလားဟင္းမွာ မပါမျဖစ္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ေလးေတြ ထည္႔ေပးရင္ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။

သီးရြက္စံု ပဲကုလားဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႔ ခ်က္နည္းေလး လာေမးသူေတြအတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  2. ခရမ္းသီး - ၃ေတာင္႔
  3. အာလူး - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
  4. ေရႊဖရံုပြင္႔ - ၄လးပြင္႔
  5. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၉ေတာင္႔
  6. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  7. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - အေနေတာ္ ႏွစ္ခက္
  8. ရုံုးပေတသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  9. မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  11. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  12. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  13. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  15. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  16. ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
  17. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  18. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု

  • ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတလံုးထဲမွာ ပဲျခမ္းကိုထည္႔ျပီး ေရႏွစ္ထပ္ေဆးပါ
  • ပဲအထက္ ေရ လက္ေလးလံုးေလာက္ ေရာက္ေအာင္ထည္႔ျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပဲကုလားဟင္းထံုးစံ ပဲကိုေက်ေနေအာင္ မျပဳပ္ဘဲ ပဲအျခမ္းေလးက်န္ေအာင္ ႏူးတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • အာလူးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႐ွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ
  • ရံုးပေတသီးကို ေရေဆးျပီး ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ျဖတ္ေပးထားပါ
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ခရမ္းသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူလွီးကာ ထက္ဝက္လွီးထားေပးပါ
  • ေရႊဖရံုပြင္႔ကို ေရေဆးျပီး အထဲမွ ဝတ္ဆံကို ဖယ္ေပးပါ
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားေပးပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည္႔ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ႏွင္႔ ေထာင္းထားေသာ င႐တ္သီးေထာင္းကိုထည့္ကာ ေမႊးလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ မံုလာဥနီ အာလူးႏွင့္ ခရမ္းသီးကိုထဲ့ျပီး ငါးငံျပာရည္ တခါထဲထည္႔ပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာျပီး အာလူးအေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ျပဳပ္ထားေသာပဲ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထဲ့ကာရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးလာတာနဲ႕ အက်က္ျမန္ျပီး ႏူးလြယ္ေသာ ပဲသီး ရုံးပေတသီးႏွင္႔ ေရႊဖရံုပြင္႔တို႔ ထည္ပေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မက်ည္းသီးမွည့္ကို အဖတ္မ်ားဖယ္ထားျပီး မန္က်ည္းမွဲ႔ရည္ထဲ့ကာ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
  • ႐ုံးပေတသီး အရမ္းမႏူးခင္ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးကာ သီးစံုပဲကုလားဟင္းကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment