Sunday, 20 January 2019

ပလို႔ ေျပာင္​းဖူးေထာင္​း



ဒီေန႔ေတာ႔ ေအးရွန္းဆိုင္က ပလို႔ေျပာင္းဖူးေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ေျပာင္းဖူးေထာင္းေလး ေထာင္းျဖစ္ပါတယ္ အသီးအ႐ြက္ေထာင္းေလးေတြေထာင္းတိုင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို႔ ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားရတာ စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

ပလို႔ေျပာင္းဖူးျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေစးေစးပိုင္ပိုင္ေလးနဲ႔ စားလို႔အရသာ အင္မတန္ ရွိပါတယ္ ယိုးဒယားမိတ္ေဆြေတြ ေထာင္းေကြ်းတဲ႔ နည္းအတိုင္း ေထာင္းထားလို႕ စားမိန္အရန္ဟင္းေလး တစ္မွာေသခ်ာပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပလို႔ ေျပာင္းဖူး - ႏွစ္ဖူး
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုးခန္႕
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - တခဲ
  • ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ဆလတ္ရြက္ - ၅ရြက္ခန္႔
  • ၾကက္ဥ -၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျပာင္းဖူးကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးထားပါ
  • ဆလတ္ရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္ဥကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ စိတ္ေပးထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ထန္းလ်ွက္ခဲႏွင္႔ ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ထားပါ
  • ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲမွာ ဆလတ္ရြက္ခင္းျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္းကိုထည့္ကာ ၾကက္ဥကိုထည့္ေပးျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment