Tuesday 22 January 2019

ပုဇြန္​ဖက္​ထုတ္​ေပါင္း






ဒီေန႔ေတာ႔ ခရီးသြားကအျပန္ ပုဇြန္ဖက္ထုတ္ေပါင္းေလး ေပါင္းလိုက္တယ္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ ဖက္ထုတ္ေပါင္းနည္းေလး ကေရာေသာပါး ေရးေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္အခြံခြာျပီး သန္႔စင္ျပီးသား - 350 g
  • Wonton skin  - အ႐ြက္၃၀ခန္႕ ready made အ႐ြက္ကို သံုးထားပါတယ္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • Mushroom soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • Corn flour - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္ (40 mlခန္႕) ဓါတ္ပံုထဲမပါ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  • မုန္လာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • ေဂၚဖီအၾကမ္းဖတ္ - ႏွစ္ဖတ္
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္အခြံခြာျပီး သန္႔စင္ျပီးသားကို အသားၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားပါ
  • ႀကိတ္စက္မသံုးပါက ဓါးႏွင့္ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ ညက္ေနေအာင္ စဥ္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္စာ အေနေလာက္ လွီးေပးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ မံုလာဥနီ ေဂၚဖီ ဆီ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ Mushroom soy sauce ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ႏွင္႔ cornflour တို႕ထည့္ျပီး အရသာမ်ွေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
ဖက္ထုတ္ထုတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • Wonton skin ကို တ႐ြက္ယူျပီး အစာကို အလယ္တည့္တည့္မွာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းစာေလာက္ ပံုေပးပါ
  • Ready made  ခဲထားေသာ အ႐ြက္ကို သံုးပါက အစာမထည့္ခင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ႀကိဳထုတ္ထားေပးပါ
  • ေရခဲေပ်ာ္မွ တ႐ြက္ျခင္း လႊာယူရ လြယ္ကူေစပါတယ္
  • လက္ညဳိးႏွင္႔ လက္မကို အဝိုင္းေလး လုပ္ျပီး Wonton skin တရြက္ကိုယူကာ တင္ေပးပါ
  • ထိုအရြက္ထဲကို အစာထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာ ထည္႔ေပးျပီး လက္မႏွင္႔ လက္ညိဳးကို ညွစ္ေပးကာ အစာမ်ား အျပင္ကို မထြက္ေအာင္ အသာေလး ဖိေပးပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း အစာကို ကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
  • ထုတ္ျပီးေသာ ဖက္ထုတ္မ်ားကို တခုႏွင့္ တခုမကပ္ေစရန္ ခပ္ေ၀းေ၀းထားပါ
  • ခ်က္ခ်င္း ေပါင္းမစားေသးပါက နာရီ၀က္ေလာက္ ေလသလပ္ခံျပီးမွ အိတ္တလံုးထဲ ထည္႔ကာထားျပီး သိမ္းေပးပါ
  • ထုတ္ျပီးသြားေသာ ဖက္ထုတ္မ်ားကို စားႏိူင္သေလာက္ ေပါင္းျပီး ပိုေသာဖက္ထုတ္မ်ားကို ေရခဲေသတၱာ အေပၚထပ္မွာ သိမ္းထားျပီး လိုမွထုတ္၍ မိမိႏွစ္သက္သလို ေၾကာ္စား ေပါင္းစား ႏိူင္ပါတယ္။

ေပါင္းရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • မိမိစားႏိူင္သေလာက္ ဖက္ထုတ္မ်ားကို ေပါင္းရန္အတြက္ ေပါင္းအိုးဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • ေပါင္းအိုး ေအာက္ခံ အိုးထဲကို ေရတဝက္ေလာက္ထည္႔ျပီး ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရေႏြးအိုး အိုးပူလာတာနဲ႕ဖက္ထုတ္ထည္႔ထားေသာ ေပါင္းဇကာကို အဖံုးအုပ္ျပီး တင္ေပးပါ
  • ေရေႏြးအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ့လိုက္ပါ
  • မီးအားအရမ္းျပင္းလ်ွင္ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ အိုးထဲမွ ေရမ်ား ခနေလး ခမ္းသြားတတ္ပါတယ္
  • ဖက္ထုတ္ေပါင္းခ်ိန္ ၂၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  • အရသာ႐ွိလြန္းေသာ ပုဇြန္ဖက္ထုတ္ေပါင္းကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment