Monday 28 January 2019

အသီးအရြက္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္











အသားေတြ မစားခ်င္တဲ႔ေန႔ဆို ၾကက္ဥဖက္ တစ္ခါလွည္႔ကာ ဘယ္လိုခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္း စိတ္ထဲေပၚလာတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြထည္႔ကာ ေၾကာ္စားရတဲ႔ အရသာကလဲ တစ္မ်ဳိးေကာင္းေနျပန္ေတာ႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၃လံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၁လံုး 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - ၁၀ပင္ခန္႔
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ဥကိုနႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ပြလာေအာင္ ခေလာက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းကာ ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ပါးပါး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကက္ဥခေလာက္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို လွီးထားေသာ အသီးအရြက္းမ်ား ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာပါက မီးကို နံပါတ္၂ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားႏွံ႔သြားေအာင္ လက္ကိုင္ကိုင္းမွကိုင္ျပီး အိုးကိုေဝွ႔ေပးပါ
  • ဆီမ်ားႏွ႔ံသြားတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥႏွင္႔အသီးအရြက္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အက်က္ျမန္ေစရန္ ဒယ္အိုးကို အဖံုးဖံုးေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား ႏြမ္းလာျပီး ၾကက္ဥက်က္လာတာနဲ႔ မီးကိုပိတ္ေပးျပီး မီးဖိုအပူရွိန္အတိုင္း အိုးကိုတင္ေပးထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေမႊးေမႊးအိအိ အသီးအရြက္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးကို  စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment