ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - ၃လံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၁လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ၁၀ပင္ခန္႔
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ဥကိုနႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ပြလာေအာင္ ခေလာက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းကာ ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ပါးပါး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကက္ဥခေလာက္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို လွီးထားေသာ အသီးအရြက္းမ်ား ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီ ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာပါက မီးကို နံပါတ္၂ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားႏွံ႔သြားေအာင္ လက္ကိုင္ကိုင္းမွကိုင္ျပီး အိုးကိုေဝွ႔ေပးပါ
- ဆီမ်ားႏွ႔ံသြားတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥႏွင္႔အသီးအရြက္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား အက်က္ျမန္ေစရန္ ဒယ္အိုးကို အဖံုးဖံုးေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ႏြမ္းလာျပီး ၾကက္ဥက်က္လာတာနဲ႔ မီးကိုပိတ္ေပးျပီး မီးဖိုအပူရွိန္အတိုင္း အိုးကိုတင္ေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေမႊးေမႊးအိအိ အသီးအရြက္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment