Sunday 27 January 2019

ငရုတ္ရြက္သုပ္


ငရုတ္ပင္

ငရုတ္ရြက္မ်ား

ျပဳပ္ျပီးေရေဆးထားပါ

ျပင္ဆင္ေပးပါ

ငရုတ္ရြက္သုပ္

ဒီေန႔ေတာ႔ ငရုတ္ပင္က ငရုတ္ရြက္ေတြခူးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ လက္ဖက္ရြက္ထက္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္  ငရုတ္ရြက္ေလးေတြ အဆင္သင္႔ရွိေနရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာသုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ႏူးညံ႕ျပီး စားလို႕လဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ့ ထမင္းနဲ႕မစားဘဲ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ အျမည္းလုပ္လိုက္ပါတယ္ အိမ္မွာင႐ုတ္ပင္ေလးလဲ႐ွိေနမယ္ အ႐ြက္ေတြလဲ လွဳိင္ေနမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အ႐ြက္အႏုေရာ ခပ္ေထြေထြ အ႐ြက္ေလးေတြပါခူးျပီး ၂ရည္ေလာက္ျပဳပ္ျပီး သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ြက္မ်ား ေႁခြထားေသာ င႐ုတ္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတလံုး
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  • သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ၂မိနစ္ျပဳပ္ကာေရသြန္ျပီး ေနာက္ထပ္၂မိနစ္ထပ္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ျပီးပါက ေရေအးနဲ႕ေဆးျပီး ေရမ်ားကို လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး ညွစ္ေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ င႐ုတ္႐ြက္ျပဳပ္ ၾကက္သြန္နီ ႏွမ္းေလွာ္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ပဲမွဳန္႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ဖတ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံပုရာသီးနံ႕ေမႊးေမႊးနဲ႕ င႐ုတ္႐ြက္သုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment