သားၾကီးလာလည္တံုးက ငါးသံပုရာေပါင္း စားခ်င္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေပါင္းျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ ငါးသံပုရာေပါင္းေလး ေပါင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေပါင္းရန္အတြက္
- ကကတစ္ငါး - 500 g
- Chinese cooking wine - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ခ်င္း - လွီးျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ငါးေပါင္းျပီး ဟင္းပြဲအရသာစပ္ရပ္အတြက္
- Fish Sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၇တက္ခန္႔
- နံနံပင္ - သံုးပင္ခန္႔
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို အရည္ခြံႏွင္႔အတူ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးကာ၂လက္မသာသာ အ႐ြယ္ေတာ္တံုးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
- အပူခံေသာ ေႂကြပန္းကန္ တစ္ခုထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီး ငါးအေပၚမွာ ခ်င္းကိုထည့္ေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ ေရအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ငါးထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးဇကာထဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
- ငါးေပါင္းက်က္သြားပါက ေပါင္းအိုးထဲမွာ ငါးပန္းကန္ကို ခနထားေပးပါ
ငါးအေပၚဆမ္းရန္ အရသာစပ္ရန္
- သံပုရာသီးကို ေရဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းထားေသာ ငါးပန္းကန္ထဲကို သံပုရာကြင္းမ်ား နံနံပင္တို႔ ျဖဴးေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးေသးေသး တစ္လံုးမွာ ဆား သၾကား သံပုရာရည္ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင္႔ ေရတို႔ကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိထားေသာ အရသာ အရည္ကို ငါးအေပၚ ေလာင္းခ်ဖို႔ ျပင္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းအရသာ အရည္ကို ပူေနတုန္း ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းခ်ပေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ သံပုရာ ငါးေပါင္း ေမႊႊးေမႊးေလးကို ခပ္ပူပူေလး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment