ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အုန္းႏို႔႔ - 250 ml
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ - သံုးရြက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - 70 g
- ေရ - 900 ml
- သာကူေစ႔ အေသး - 2 ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပူတင္းပံုေဖာ္ရန္ ဖန္ပန္းကန္ ေသးေသးေလး - သံုးခု
- Glad wrap - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ေပါင္းအိုး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ 900 ml ကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ သာကူေစ႔ကို ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
- သာကူေစ႔မ်ား ျပဳပ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- မ်က္ေစ႔အဆံေလးေတြ ေပ်ာက္လာတာနဲ႔ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးထဲ သြန္ခ်ေပးျပီး ေရေႏြးမ်ား ကုန္သြားေအာင္ စစ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ဖန္ပန္းကန္ေလးေတြထဲကို မ်ွထည္႔ေပးပါ
- မုန္႔သားလွေစရန္ သာကူမ်ား ထည္႔ေနစဥ္ ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး လိုက္ဖိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ glad wrap ႏွင္႔ ပန္းကန္ေလးေတြကို အုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ သံုးနာရီေလာက္ ထားေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ဆားကိုထည္႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
- အုန္းႏို႔ အေတာ္ေလး ပ်စ္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို က်ဳိရတာ ျမန္ေစရန္ ဓါးႏွင္႔ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အထံုးေလး ထံုးေပးထားပါ
- အုန္းႏို႔က်ဳိတဲ႔ အိုးကိုေဆးျပီး ထိုအိုးထဲမွာ ေရထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ဆြမ္းေမႊးရြက္ႏွင္႔ ထန္းလ်ွက္ခဲကို ထည္႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
- ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထား ရတဲ႔အထိ က်ဳိေပးျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုဖယ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ေပးပါ
- သာကူေစ႔ ေရခဲေသတာထဲ ထည္႔ထားတာ သံုးနာရီ ျပည္႔ျပီဆိုတာနဲ႔ အျပင္ထုတ္ေပးပါ
- သာကူပူတင္း ထည္႔ေပးရန္ ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ျပားေပၚကို သာကူပူတင္းေလးေတြ ထည္႔ေပးပါ
- သာကူပူတင္း လွလွေလး ရေစရန္ ပန္းကန္ထဲမွ ဇြန္းခရင္းေလးျဖင္႔ အသာေလး ေကာ္ျပီးတြန္းခ်ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ဆမ္းေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ သာကူပူတင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment