Thursday, 2 April 2020

သာကူ ပူတင္း
















ဒီတခါေတာ႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔ သာကူေလးေတြ လက္က်န္ျဖတ္ခ်င္တာနဲ႔ သာကူပူတင္းေလး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အခ်ဳိပြဲအတြက္ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. အုန္းႏို႔႔ - 250 ml
  2. ဆြမ္းေမႊးရြက္ - သံုးရြက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ထန္းလ်ွက္ခဲ - 70 g
  6. ေရ - 900 ml
  7. သာကူေစ႔ အေသး - 2 ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  8. ပူတင္းပံုေဖာ္ရန္ ဖန္ပန္းကန္ ေသးေသးေလး - သံုးခု
  9. Glad wrap - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  10. ေပါင္းအိုး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ 900 ml ကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႔ သာကူေစ႔ကို ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  • သာကူေစ႔မ်ား ျပဳပ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • မ်က္ေစ႔အဆံေလးေတြ ေပ်ာက္လာတာနဲ႔ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးထဲ သြန္ခ်ေပးျပီး ေရေႏြးမ်ား ကုန္သြားေအာင္ စစ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔  အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ဖန္ပန္းကန္ေလးေတြထဲကို မ်ွထည္႔ေပးပါ
  • မုန္႔သားလွေစရန္ သာကူမ်ား ထည္႔ေနစဥ္ ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး လိုက္ဖိေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ glad wrap ႏွင္႔ ပန္းကန္ေလးေတြကို အုပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ သံုးနာရီေလာက္ ထားေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ဆားကိုထည္႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
  • အုန္းႏို႔ အေတာ္ေလး ပ်စ္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲကို က်ဳိရတာ ျမန္ေစရန္ ဓါးႏွင္႔ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အထံုးေလး ထံုးေပးထားပါ
  • အုန္းႏို႔က်ဳိတဲ႔ အိုးကိုေဆးျပီး ထိုအိုးထဲမွာ ေရထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ဆြမ္းေမႊးရြက္ႏွင္႔ ထန္းလ်ွက္ခဲကို ထည္႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
  • ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထား ရတဲ႔အထိ က်ဳိေပးျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုဖယ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • သာကူေစ႔ ေရခဲေသတာထဲ ထည္႔ထားတာ သံုးနာရီ ျပည္႔ျပီဆိုတာနဲ႔ အျပင္ထုတ္ေပးပါ
  • သာကူပူတင္း ထည္႔ေပးရန္ ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ျပားေပၚကို သာကူပူတင္းေလးေတြ ထည္႔ေပးပါ
  • သာကူပူတင္း လွလွေလး ရေစရန္ ပန္းကန္ထဲမွ ဇြန္းခရင္းေလးျဖင္႔ အသာေလး ေကာ္ျပီးတြန္းခ်ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ဆမ္းေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ သာကူပူတင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment