ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ဝယ္လာတဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးေလးေတြကို ေန႔လည္ေန႔ခင္း အပ်င္းေျပ စားရေလေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္။
ေထာင္းနည္းက လြယ္လြယ္ေလးမို႔လို႔ လူတိုင္းလဲ ေထာင္းတတ္ၾကမွာပါ ဒါေပမဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းနည္းအလြယ္ေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သ်ွားျဖဴသီး - အလံုး ၁၀၀ခန္႔
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သ်ွားျဖဴသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးကို မညက္တစ္ညက္ ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- အနည္းငယ္ ညက္သြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေေထာင္းေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment