ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းၾကြတ္သီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ ေတာခ်က္ ဆီလည္ေရလည္ခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္။
ငါးပိရည္ ခပ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္ျပီး စားလို႔ရေအာင္ ဆီက်န္ေရက်န္ေလး ခ်က္ထားတာမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းၾကြတ္သီး - အလံုးႏွစ္ဆယ္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္ခန္႔
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္ အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔႔တို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံခြာျပီး အစာအိတ္ႏွင္႔ အစာလမ္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာခရမ္းသီး နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ႏွင္႔ ပုဇြန္တို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
- အိုးထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာ နီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- အရသာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ခရမ္းသီးေတာခ်က္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment