ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်က္နည္းအရမ္းလြယ္ျပီး ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ကို ရေစမဲ႔ ငါးေသတၱာ ျပန္ခ်က္ဟင္းေလး ခ်က္ပါတယ္ ခ်က္ရတာ ျမန္သေလာက္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေသတၱာ - ဗူးႀကီး တစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ႏွစ္လံုး
- ငါးေသတၱာဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ ငါးေသတၱာႏွင့္ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးျပီးပါက ငါးေသတၱာဟင္း ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment