ဒီေန႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ထမင္းေပါင္း ပူပူေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ အသားဟင္း မလိုဘဲ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ျပင္ထားတာမို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေပါင္း အလြယ္ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ပန္းေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- ေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္း တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- မံုလာဥနီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- တ႐ုတ္နံနံ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လုံးေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၇လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းသာသာ
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
- ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ. - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အႀကီးတစ္လံုး မ႐ွိတ႐ွိတို႕ကို အားလံုးေရာျပီး ေဖ်ာ္ထားပါေ
- ေကာ္ရည္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ပါက ေရပိုထဲ့ျပီး ေဖ်ာ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး က်က္သြားေအာင္ ထမင္းခ်က္ထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးေပးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပန္းပြင့္ပံုစံ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းာကမ္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရလာေအာင္ ခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အိုးေအာက္ေခ်ထူေသာ အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တ႐ုတ္နံနံမွလြဲျပီး အားလံုးကို ထဲ့ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထဲ့ပါ
- အရသာ မွ်တေအာင္ အားလံုးကို ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ့ကာ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီးတာနဲ႔ မိမႏွစ္သက္သလို အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးျပီး တ႐ုတ္နံနံထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ပါက ေရထပ္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးနိုင္ပါတယ္
- အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလြန္းပါက စားလို႕မေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်ိန္ ၃မိနစ္ သာသာေလာက္ဘဲ ခ်က္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
ထမင္းပြဲျပင္ဆင္ပံု
- ခ်က္ျပီးသား ထမင္းကို ပန္းကန္တခ်ပ္ထဲမွာ ထဲ့ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးကာစ ပူေနေသာ အသီးအ႐ြက္ေကာ္ရည္တို႕ကို ထမင္းေပၚသို႕ ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခပ္ကာ ေလာင္းခ်ေပးျပီး ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းပြဲ ျပင္ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ အစပ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment