Monday, 30 September 2019

ၾကံမဆိုင္ လုပ္နည္း















ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို ၾကံမဆိုင္ထည႔္ထားတာ ရသြားျပီမို႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္စားႏိူင္ဖို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ၾကံမဆိုင္ ထည္႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္ကီလို
  2. ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  3. ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  5. ဗနီကာ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  1. မုန္႔ညွင္းစိမ္း အ႐ြက္​မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ေရစစ္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေနအရမ္းပူပါက ၃နာရီေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
  3. ေနပူရွိန္ နည္းပါက တစ္ရက္ေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
  4. ေနလွန္းျပီးတာနဲ႔ စဥ္႔နီတုန္း သန္႔သန္႔အေပၚ အရြက္မ်ား တင္ေပးျပီး ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင္႔ နယ္ေပးပါ 
  5. ဆားနယ္တဲ႔ ေနရာမွာ အရြက္မ်ားထဲအထိ ဆားရည္မ်ား စိမ္႔ဝင္ေအာင္ ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
  6. အရြက္မ်ားကို ဆားနယ္ျပီးတာနဲ႔ တစ္လက္မေလာက္ အေနအထားေလးေတြ ပိုင္းေပးျပီး ဇလံုထဲမွာထည္႔ကာ သံုးနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  7. အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္  ဆားကို ခပ္​ငံငံ​ေလး နယ္​ေပးပါ
  8. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  10. အရြက္မ်ား ႏွပ္ထားခ်ိန္ သံုးနာရီ ျပည္႔တာနဲ႔ လက္အားသန္သန္ႏွင္႔ အရည္မ်ားကို ညွစ္ေပးျပီး အရည္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
  11. အရည္ညွစ္ျပီးသား အရြက္မ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ပုလင္​းသန္႔သန္႔ထဲမွာ ဖိသိပ္ျပီး ထည္​့ေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ ဗနီကာကို အရြက္မ်ား ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  13. ပုလင္းကို ​ေလလံု​ေအာင္ ​ပိတ္​ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၂ရက္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
  14. အရြက္မ်ား ဗနီကာအရည္အေပၚကို တက္လာပါက  ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
  15. ႏွစ္ရက္​​ေလာက္​ဆို ေနီကာ အရည္စိမ္ ၾကံမဆိုင္ ရလာျပီမို႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ျပီး စားလို႔ရၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဗနီကာအနံ႔က အခ်ဥ္နံ႔ စူးတဲ႔အတြက္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ ျပင္ေပးတိုင္း အနည္းဆံုး ေရႏွင္႔ တစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီးမွ ခ်က္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment