Wednesday 28 August 2019

ပီေလာပီနံေပါင္း ေမႊးေမႊးေလး










ပီေလာပီနံဥၾကီးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရတာနဲ႔ ဝယ္လာခဲ႔ျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ ေပါင္းစားပါတယ္ စိတ္ေတာ႔ အေတာ္ေလး ရွည္ရပါတယ္။

တစ္ခ်ဳိ ႔ကလဲ ပီေလာပီနံဥက အခ်ဥ္နဲ႔ မတည္႔ဘူးတို႔ အမ်ားၾကီးစားရင္ ေတာက္တတ္တယ္လို႔ ေျပာၾက ေပမဲ႔ ဘာဘဲစားစား တန္ေဆးလြန္ေဘးမို႔လို႔ သတိထားျပီး စားသင္႔ပါတယ္။

အခုဒီမုန္႔လုပ္နည္းေလးမွာ အုန္းသီးမွဳန္႔ ပါတဲ႔အတြက္ အုန္းႏို႔အစား မာမာကေတာ႔ ႏြားႏို႔ကို ထည္႔ျပီး လုပ္ထားပါတယ္။

ဒါေပမဲ႔လဲ ျမန္မာမုန္႔ေလးေတြက ငယ္ငယ္ေလးထဲက အရမ္းၾကိဳက္ခဲ႔တာမို႔လို႔ စိတ္ရွည္လက္ရွည္နဲ႔ ျပင္ဆင္ရပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပီေလာပီနံဥ - 600 g
  2. သၾကား - 80 g
  3. ႏြားႏို႔ - 200 ml (သို႔မဟုတ္)
  4. အုန္းႏို႔ - 200 ml  
  5. အုန္းသီးမွဳန္႔ - 2 cups
  6. ေထာပါတ္ - 2 tabs 
  7. ဆား - 1/2 teas
  8. ဘိန္းေစ႔ - 1 teas
  9. မိုက္ခရိုေဝ႔ သံုးလို႔ရေသာဗူး - တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပီေလာပီနံဥကို အေပၚယံ အခြံမ်ားခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးကာ ေရစစ္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း အသီးျခစ္ေသာျခစ္ျဖင္႔ စိတ္ရွည္ရွည္ ျခစ္ေပးပါ
  3. ပီေလာပီနံဥ ျခစ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး သၾကား ဆား အုန္းသီးမွဳန္ႏွင္႔႔ႏြားႏို႔တို႔ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  4. အရသာမ်ား သမသြားတာနဲ႔ မိမိအသံုးျပဳမည္႔ ဗူးထဲမွာ ဖိသိပ္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
  5. ဗူးထဲထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အေပၚယံမွာ ေထာပါတ္ဆီကို ဖ်န္းေပးပါ
  6. ေထာပါတ္ဆီ အေပၚမွ ဘိန္းေစ႔မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ
  7. ေပါင္းအုိးေအာက္ခံ အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ေပါင္းအိုးေအာက္ခံခံုႏွင္႔ ဇကာကို ထည္႔ေပးပါ
  8. ဇကာအထဲမွာ ပီေလာပီနံ ထည္႔ထားေသာ ဗူးကိုထည္႔ျပီး အိုးအဖံုး အုပ္ေပးပါ
  9. အိုးအဖံုးအုပ္ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ကိုႏွိပ္ကာ မိနစ္၂၀ကို ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး အရင္ဆံုး ေပါင္းေပးပါ
  10. မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ျပည္႔တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ေလကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးျပီး အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ကာ မုန္႔သားက်က္မက်က္ ဒုတ္ခြ်န္ေလးနဲ႔ ထိုးၾကည္႔ပါ
  11. မုန္႔သားမက်က္ေသးပါက ေနာက္ထပ္ ေပါင္းတဲ႔ခလုတ္နဲ႔ ၁၅မိနစ္ ခလုတ္ကို ထပ္ႏွိပ္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  12. ၁၅မိနစ္ ထပ္ေပါင္းျပီးရင္ေတာ႔ မုန္႔သားပိုျပီး နပ္သြားေအာင္ အိုးထဲမွာ ရွိတဲ႔အပူရွိန္နဲ႔ နာရီဝက္ေလာက္ ဆက္ႏွပ္ထားေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ အိုးအျပင္ထုတ္ျပီး အေအးခံေပးျပီးမွ မိမိလိုခ်င္တဲ႔ ပံုစံရေအာင္ လွီးေပးပါ
  14. မာမာကေတာ႔ မုန္႔သားေအးသြားတာနဲ႔ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ တစ္ညသိပ္ ထည္႔ထားျပီးမွ  လွီးပါတယ္
  15. စိမ္႔ျပီးေမႊးေနတဲ႔ ပီေလာပီနံ ဥေပါင္း စိမ္႔စိမ္႔ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment