ဒီေန႔ေတာ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီး ခပ္ရင္႔ရင္႔ ဝယ္လာျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ ေက်ာက္ဖရံုယိုေလးေတြ လုပ္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ေက်ာက္ဖရံုယို လုပ္ဖို႔ဆိုရင္ေတာ႔ ရင္႔ျပီးအခြံမွာ အေပြးတက္ေနတဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီးကိုဘဲ လုပ္လုိ႔ရတဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ဝယ္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေက်ာက္ဖရံုသီး - 1600 g (အရမ္းရင္႔ေနေသာ အသီးကိုသာသံုးပါ)
- သၾကား - 1000 g (အခ်ဳိၾကိဳက္လ်ွင္ သၾကားပိုထည္႔ပါ)
- ေရ - 800 ml (သၾကားက်ဳိရန္)
- ေရ - 4 lit (ေက်ာက္ဖရံုသီးျပဳပ္ရန္)
- သံပုရာရည္ - 90 ml
ျပင္ဆင္ပံု
- ေက်ာက္ဖ႐ုံသီးကုိ အခြံခြာၿပီး အတြင္းမွ အေစ့မ်ားကုိ ဖယ္ေပးကာ ေရေဆးေပးပါ
- ေက်ာက္ဖရံုသီးကို တလက္မေလာက္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သၾကားအရည္ စိမ္႔ဝင္ေစရန္ ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြကို ခရင္းႏွင္႔ လိုက္ထိုးေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ သံပုရာရည္ထည္႔ျပီး ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ထည္႔ေပးကာ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ လွန္ေပးျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- သံပုရာရည္ စိမ္ျပီးတာနဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကိုဆယ္ျပီး ေရႏွင္႔ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ ေရဆူဆူထဲမွာ ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကိုထည္႔ျပီး ႏူးတဲ႔အထိ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
- ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ႏူးလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးေရစစ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ သၾကားႏွင္႔ေရကိုထည္႔ျပီး သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ
- သၾကား အရည္ေပ်ာ္ျပီး အနည္းငယ္ ပ်စ္လာတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားတဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ႏူးအိလာတဲ႔အထိ က်ဳိေပးပါ
- ေက်ာက္ဖရံုသီးႏွင္႔ သၾကားရည္မ်ား အရမ္းပ်စ္လာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ၇နာရီမွ ၈နာရီအထိ သၾကားရည္မ်ား စိမ္႔ဝင္သြားေအာင္ ဒီအတိုင္း ထားေပးပါ
- သၾကားရည္ စိမ္ျပီးတာနဲ႔ ဗန္းတခ်ပ္ထဲမွာ aluminium foil ကို ခင္းေပးပါ
- aluminium foil ေပၚမွာ သၾကားရည္ စိမ္ထားေသာ ေက်ာက္ဖရံုယိုကို ဇြန္းျဖင္႔ခပ္ျပီး တခုခ်င္း တင္ေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အခန္းအပူခ်ိန္ထဲမွာဘဲ အေျခာက္ခံ ထားေပးပါ
- ရာသီဥတုပူပါက ခပ္ျမန္ျမန္ေျခာက္ျပီး ရာသီဥတု အရမ္းေအးေနပါက ေျခာက္ဖို႔ရက္ အနည္းငယ္ ၾကာတတ္ပါတယ္
- သၾကားမ်ား ေျခာက္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုယို ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment