Friday, 12 July 2019

ေရႊဖရံုသီး အစာသြတ္ေပါင္း













ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ေရႊဖရံုသီး ေသးေသးေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားစင္းေကာနဲ႔ အရသာနယ္ကာ ေပါင္းျဖစ္တာနဲ႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရႊဖရံုသီး - ခပ္ေသးေသး ႏွစ္လံုး (တစ္လံုးကို 600 g ခန္႔ )
  2. ၾကက္သား - 150 g
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၃မႊာ
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  5. ခ်င္းတက္ - လက္တဆစ္ခန္႔
  6. ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ၾကီးၾကီး ၃ပင္
  7. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  8. ၾကက္ဥ -၂လံုး
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  11. ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု



  1. ေရႊဖရံုသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ထိပ္ဖက္မွ လွီးျဖတ္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ အသီးအထဲမွ အေစ႔ႏွင္႔ အူတိုင္မ်ားကို ဇြန္းႏွင္႔ေကာ္ထုတ္ေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ အထဲဘက္ကို ေရေဆးေပးပါ
  4. ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုႏုတ္ စင္းထားေပးပါ
  7. ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  8. အားလံုးအဆင္သင္႔႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  9. အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရႊဖရံုသီးထဲကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ ေရႊဖရံုသီးကို အညွာဖက္ အပိုင္းေလးတင္ျပီး အုပ္ေပးပါ
  11. အသီးရဲ ႔ ေအာက္ဖက္မွာ ေၾကြပန္းကန္လံုး တခုခံျပီး တင္ေပးပါ
  12. ေပါင္းအိုးရဲ ႔ ေအာက္ခံအိုးထဲမွာ ေပါင္းမည္႔ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ေပါင္းမည္႔ပန္းကန္လံုးကို ထည္႔ေပးပါ
  13. ေရႊဖရံုသီး ပန္းကန္လံုးကို ထည္႔ေပးျပီတားနဲ႔ အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ေပါင္းေပးပါ
  14. Pressure cooker နဲ႔ ေပါင္းတာျဖစ္တဲ႔အတြက္ pressure cooker လုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ေပါင္းေပးပါ
  15. ေပါင္းခ်ိန္ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးမွ ေလကိုကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးျပီးမွ ေပါင္းအိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  16. ေပါင္းအိုးထဲမွ ေပါင္းခံပန္းကန္လံုးကို အပူမေလာင္ေအာင္ လက္အိတ္ႏွင္႔ အျပင္ကို ထုတ္ေပးပါ
  17. အျပင္ေရာက္တာနဲ႔ အရသာ အင္မတန္ ရွိလြန္းတဲ႔ ရႊဖရံုသီးေပါင္းေလး ရပါျပီ
  18. ေရႊဖရံုသီး အစာသြတ္ေပါင္းကို မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးကာ ပူပူလူလူေလး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment