ဒီေန႔ေတာ႔ ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလး စားခ်င္တာနဲ႔ အသီးအရြကေ္လးေတြလွီးျပီး အသားမပါဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ မာမာက အခုေနာက္ပိုင္း အသားသိပ္မစားေတာ႔ အသားမထည္႔ဘဲ ခ်က္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။
အသားမပါေပမဲ႔ မာမာအခုျပထားတဲ႔ အရသာေလးေတြကို ထည္႔ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ တရုတ္ဆိုင္ေတြက အရသာအတိုင္းထြက္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ၾကာဇံေၾကာ္ အရသာေတြအတိုင္း ထြက္မွာျဖစ္လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင့္
- ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္ခန္႔
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဘေရာ႔ကိုလီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ေမႊး - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္ဥ - တလံုး
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ၅နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေၾကာ္ကာနီးပါက ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရစစ္ထားပါ
- ပါဝင္ေသာ အသီးအရြက္မ်ား အားလံုးကိုမလွီးခင္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပဲသီး မံုလာဥနီ ဘေရာ႔ကိုလီ ေဂၚဖီႏွင္႔ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆား ငံျပာရည္အၾကည္ ႏွမ္းဆီေမႊး ခရုဆီ ငံျပာရည္ေမႊးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါျ
- ပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံထည့္ျပီး အားလံုးကို ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
- အသားမပါေပမဲ႔ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment