Tuesday, 21 May 2019

ခ်ဥ္ငံစပ္ခါး တမာ႐ြက္သုပ္







ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ခါး အရသာေလးေတြ ပါဝင္တဲ႔ တမာဖူးေလးေတြကို သုပ္ပါတယ္ မာမာကေတာ႔ အခါးၾကိဳက္တဲ႔သူမို႔လို႔ frozen လုပ္ထားတဲ႔ တမာဖူးေလးေတြကိ အၾကာၾကီး ထပ္မျပဳပ္ေတာ႔ဘဲ သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ျပီး ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ခါးေလး ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • တမာဖူး - 227 g
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ သံုးလံုး
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  • မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  • သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ မိမိလိုသေလာက္ကို သံုးေပးပါ
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာ၂၀ခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ 
  3. ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  5. ဆီေအးသြားမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားႏွင့္ ေရာေပးပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
  • တမာဖူးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေႏြးဆူဆူႏွင္႔ ၃မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
  • ျပဳပ္ျပီးပါက ေရေအးနဲ႕ေဆးျပီး ေရမ်ားကုန္သြားေအာင္ လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး ညွစ္ေပးကာ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ။
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ႏွင္႔ ဆီခ်က္အဖတ္ႏွင္႔ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ။
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ တမာဖူး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ပဲမွဳန္႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆီခ်က္အဖတ္ မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ။
  • နယ္ဖတ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံပုရာသီးနံ႕ေမႊးေမႊးနဲ႕ တမာဖူးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ခါး အသုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment