ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ခါး အရသာေလးေတြ ပါဝင္တဲ႔ တမာဖူးေလးေတြကို သုပ္ပါတယ္ မာမာကေတာ႔ အခါးၾကိဳက္တဲ႔သူမို႔လို႔ frozen လုပ္ထားတဲ႔ တမာဖူးေလးေတြကိ အၾကာၾကီး ထပ္မျပဳပ္ေတာ႔ဘဲ သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ျပီး ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ခါးေလး ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- တမာဖူး - 227 g
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ မိမိလိုသေလာက္ကို သံုးေပးပါ
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာ၂၀ခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ဆီေအးသြားမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားႏွင့္ ေရာေပးပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
- တမာဖူးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေႏြးဆူဆူႏွင္႔ ၃မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
- ျပဳပ္ျပီးပါက ေရေအးနဲ႕ေဆးျပီး ေရမ်ားကုန္သြားေအာင္ လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး ညွစ္ေပးကာ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ။
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ႏွင္႔ ဆီခ်က္အဖတ္ႏွင္႔ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ။
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ တမာဖူး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ပဲမွဳန္႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆီခ်က္အဖတ္ မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ။
- နယ္ဖတ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံပုရာသီးနံ႕ေမႊးေမႊးနဲ႕ တမာဖူးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ခါး အသုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment